Cătălina Rotaru câștigătoarea premiului „Vedeta populară”, pentru mama sa din Italia: „Vii acasă, mamă, da?”

Cătălina Rotaru are 20 de ani, a reprezentat Bucovina și a câştigat recent marele premiu al celui de-al doilea sezon al emisiunii „Vedeta populară”, de la TVR 1, în valoare de 100.000 de lei.

Cătălina s-a născut lângă Suceava, dar a mers la facultate la Cluj, unde este studentă la Etnologie în anul II. Şi-a dat seama de-abia după ce a terminat liceul că vrea să-şi clădească o carieră în muzică şi s-a concentrat cu toate puterile ei în această direcţie. A fost crescută de la două luni de bunici şi a existat chiar o perioadă de câţiva ani în care a trăit singură, deoarece părinţii ei erau plecaţi la muncă în străinătate.

Cătălina Rotaru, câștigătoarea celui de-al doilea sezon al emisiunii „Vedeta populară”, de la TVR 1. Foto: Adevărul

Imediat după ce a fost desemnată câştigătoare, Cătălina şi-a sunat mama, plecată în Italia

Dialogul celor două s-a lăsat cu lacrimi din partea tinerei, a cărei mare dorinţă este să-şi aducă mama acasă. „Ia ghici, tu, de mâine, vii acasă, ai auzit?”, i-a spus Cătălina mamei sale. „Vii acasă, mamă, da?”, a insistat ea printre lacrimi, însă întrebarea ei a rămas fără un răspuns clar, motiv pentru care s-a arătat puţin dezamăgită.

Despre mama sa, despre dorurile sale, Cătălina declara într-un alt interviu pentru TVR:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Vreau să vină acasă lângă mine și să nu mai plece niciodată. Când eram mai mică, m-am gândit să mă duc, să mă mut cu ea, pentru că îmi era foarte dor și îmi era foarte greu. Venea acasă, apoi pleca iar, aveam un sentiment, așa, că rămân singură, rămân a nimănui, cum o să mă descurc, cum fac? Mai ales când a plecat și fratele meu… Nu pot să vă explic ce trăiri am avut atunci, o învinovățeam atunci iar acum îmi pare rău. Îi spuneam: ‘De ce pe el îl iei și eu rămân aici, de ce? Lasă, Cătă, că o să vezi tu când o să crești mai mare!’ Și mă bucur că am rămas. Am rămas și sper, dacă nu au reușit ei și nu au avut posibilități, măcar eu să unesc familia asta și să fim toți, pentru totdeauna.”

Despre reacția Cătălinei la răspunsul mamei sale, povesteșe chiar ea, într-un interviu consemnat de Alaxandra Cheroiu pentru Adevărul:

„Cred că eram atât de entuziasmată de câştigarea acestui premiu, încât am simţit o urmă de dezamagire, care până la urmă nu-şi avea rostul. Faptul că mama nu mi-a dat un răspuns nu a fost pentru că nu şi-ar dori să fie alături de mine, ci pentru că deciziile nu se iau niciodată la bucurie, dar nici la supărare. Din păcate, am uitat de lucrul acesta în acele momente. Fiecare mamă îşi iubeşte copilul şi ar face pentru el chiar şi imposibilul, aşa cum, pentru mine şi fratele meu, şi mama a ales să plece departe pentru a ne oferi un trai mai bun şi chiar pentru a ne ajuta să ne împlinim visele. Îi mulţumesc din suflet pentru acest lucru. Va veni acasă de oricâte ori va avea ocazia şi posibilitatea, iar acest lucru ma împlineşte.”

Despre bunicii care au crescut-o, Cătălina spune:

„Bunicii reprezintă cea mai mare bijuterie a mea. Se spune că bunicii îşi iubesc cel mai mult nepoţii şi afirm asta deoarece am simţit pe pielea mea aceasta iubire necondiţionată. Dorul de mama a fost înlocuit de dragostea bunilor. Bunicul, tata Gică, aşa cum ii spun eu, a murit când eram mică, dar în sufletul meu va rămâne viu toată viaţa. Pentru mine el este tata şi ajutorul din cer. Pentru bunica, mama Oltia, voi avea recunoştinţă toată viaţa, fiincă ea m-a luat de mânuţă şi m-a dus la doamna profesoara Maria Macovei. De acolo a început drumul meu în muzica populară. O iubesc tare mult şi îmi doresc să fie sănătoasă şi să îi pot mulţumi toată viaţa pentru tot ceea ce a făcut pentru mine.”

Cătălina Rotaru i-a dedicat titlul „Vedeta populară” bunicului ei, plecat în Ceruri

Cătălina Rotaru i-a dedicat acest titlu bunicului ei, „Tata Gică, care de acolo de sus a vegheat asupra mea și mi-a dat putere. Sper că ești mândru de mine, tată!”.