O nouă biserică românească în Italia, inaugurarea în duminica Paștelui

Parohia Ortodoxă Română Sfânta Muceniță Lucia din Mestre, Veneția, cu părintele protopop Avram Matei, se pregătește de mare sărbătoare. Părintele Avram construiește o adevărată catedrală românească lângă orașul Veneția și declară: „Vom fi fericiți să inaugurăm această sfântă biserică în duminica Paștelui.”

Lucrările continuă intens la construirea noii biserici de pe via Scaramuzza din Zelarino, localitate aflată în apropierea Veneției. Pictura fațadei și întreaga suprafață exterioară a construcției a fost finalizată recent și construcția se înalță acum strălucitoare și maiestuoasă. Dar va mai fi nevoie de un pic de timp pentru ca această biserică să își deschidă larg ușile pentru credincioșii ortodocși, români și moldoveni. Unele intervenții mai sunt încă de făcut: „Tocmai a sosit marmura pentru trotuarul din fața bisericii și pentru scări. Apoi va trebui să construim o mică alee care să intre din stradă în curtea bisericii, să facem parcarea și gardul care va înconjura biserica, declară părintele Matei jurnaliștilor de la Nuova Venezia.

Biserica a fost construită în mod special pentru credincioșii români care locuiesc la Mestre, deoarece în Veneția există deja o parohie situată la Rialto. Credincioșii, cu ofertele lor, au finanțat în întregime construcția structurii și așteaptă acum nerăbdători deschiderea bisericii. „Avem mulți credincioși practicanți care au contribuit – adaugă părintele Matei  – acum așteaptă deschiderea, dar cu toții ne dorim ca lucrurile să fie făcute bine, de aceea,  nu ne grăbim. Ne-ar place să putem inaugura noua construcție în duminica Paștelui.”