Catrinel Menghia, fotomodel și actriță de origine română în Italia: „2019 a fost un an superb!”

Catrinel Menghia, cunoscută și sub numele de Catrinel Marlon, este un fotomodel și o actriță de origine română care trăiește în Italia. Are 34 de ani și din anul 2012 este într-o relație cu producătorul italian de film Massimiliano Di Lodovico. Cei doi au împreună o fetiță născută în februarie 2019.

Catrinel Marlon. Foto: Chopard

Actrița este printre protagoniștii peliculei „La Gomera”, un film de Corneliu Porumboiu prezentat la ultimul Festival de la Cannes. Despre acest eveniment și despre satisfacțiile avute în anul 2019, Catrinel Menghia precizează într-un interviu pentru revista „F”: „Anul 2019 a fost frumos, superb, interesant! Munca a mers mai bine decât credeam, am fost la Festivalul de Film de la Cannes pentru a prezenta filmul La Gomera și a fost o mare emoție pentru mine. Dacă ar fi să reprezentăm România la premiile Oscar, așa cum se spune, ar fi perfect. Și tot în acest an s-a născut fiica mea, Caroline Leon.”

Catrinel Marlon în „La Gomera”

Tânăra actriță și fotomodel s-a născut la Iași, pe data de 1 octombrie 1985, iar în timpul unei călătorii la București pe când avea doar 16 ani a fost observată de un agent de modelling. Astfel, în noiembrie 2001, Catrinel Menghia a concurat la Ford Supermodel of the World Contest și s-a clasat pe poziția a doua. Acest rezultat a făcut-o imediat populară în lumea modei. În anii care au urmat fotomodelul a defilat pentru principalele case de modă din lume și chiar pentru Giorgio Armani.

În anul 2011, Catrinel Menghia a urmat cursuri de actorie și a debutat în scurt metrajul „Promisiunea” (La promessa). În 2012, a fost personajul feminin principal din pelicula „Orașul ideal” ( La città ideale) semnată de regizorul Luigi Lo Cascio, precum și în „Toate zgomotele mării” (Tutti i rumori del mare). Tot în anul 2012, Catrinel a făcut parte din echipa Chiambretti Sunday Show, o emisiune foarte urmărită în Italia.

În anii 2013-2014, actrița româncă a apărut în binecunoscutul serial CSI.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În 2015, vedeta a primit propunerea regizorului Brando de Sica de a juca în filmul „L’errore”. Pelicula a fost nominalizată la Festivalul de Film de la Cannes. Anul următor, Catrinel Menghia a fost premiată cu trofeul Kineo la Festivalul de la Veneția pentru revelația cinematografiei italiene.

Catrinel Marlon în filmul „Leone nel basilico”, regia de Leone Pompucci – 2015

Românca a fost și protagonista videoclipului „Duri da battere” semnat de cantauotorii italieni Max Pezzali, Nek și Francesco Regna.

Din anul 2017, Catrinel Marlon (Menghia) a devenit ambasadorul brandului Chopard și al Fundației Andrea Bocelli.