„Căutăm îngrijitoare, bone și menajere în toată provincia, contactați-ne” Anunțul făcut de o cooperativă din Italia

«Căutăm „badante” și bone pentru a lucra în toată provincia. Avem nevoie și de menajere.»

Acesta este anunțul făcut prin intermediul ziarului Il Tirreno de către o cooperativă din Italia care se propune ca intermediar între familiile italiene din provincia Livorno ce au nevoie de personal casnic și persoanele care caută un loc de muncă în acest domeniu. Cooperativa se numește Delfino și are sediul în localitatea Cecina din provincia menționată mai sus.

Printre altele, această cooperativă încearcă în același timp să creeze și o bază de date consistentă cu datele persoanelor care sunt în căutarea unui loc de muncă în sectorul casnic și care trimit propriul Curriculum Vitae, în așa fel încât atunci când într-o familie din zonă apare nevoia de o persoană care să lucreze ca îngrijitoare, menajeră sau bonă pentru copii, să aibă de unde alege în baza exigențelor sale.

«Unele curriculum le-am respins fiindcă nu le-am considerat potrivite. Pentru noi este important să găsim persoane pregătite și cu recomandări, pentru că este vorba totuși de persoane care vor merge să lucreze în casele familiilor», explică președintele cooperativei, Daniela Guarnone.

Daniela Guarnone, președintele cooperativei Delfino și Elena Burgassi, vicepreședinte. (foto Falorni/Silvi)

Potrivit sursei citate, procedura este următoarea: persoanele interesate de astfel de locuri de muncă vor trimite cooperativei propriul Curriculum Vitae pentru analizare, iar aceasta se va ocupa de organizarea interviurilor de muncă. Toate persoanele considerate adecvate pentru a lucra în acest domeniu vor fi contactate de cooperativa Delfino, iar datele lor personale vor fi introduse într-o listă gestionată de această asociație. Cine va avea apoi nevoie de o „badantă”, o menajeră sau o bonă, se va adresa cooperativei care va programa o întâlnire între persoana care caută un astfel de loc de muncă și viitorii angajatori.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

«Tocmai fiindcă vorbim despre o muncă desfășurată în contact cu oamenii vrem să fim sigure că persoanele alese sunt potrivite. Este necesar așadar ca doritorii să aibă experiență, eventual diplome și recomandări din partea foștilor angajatori. În timpul interviurilor de muncă le vom pune și întrebări de natură practică. De exemplu: „Cum se prepară sosul acesta?” Sau: „Cum se folosește un lift (aparat folosit pentru ridicarea persoanelor invalide, nu un lift normal – n.r.).” Pentru a lucra ca îngrijitoare, menajeră sau bonă trebuie să fii pregătit. Sunt meserii în care nu se poate improviza”, a mai adăugat Guarnone.

Persoanele care vor face parte din rețeaua noastră vor fi puse apoi în contact cu familiile care au nevoie de asistență familială și sunt rezidente pe o rază de 60 de kilometri, între localitatea Venturina Terme și cartierul Quercianella din Livorno. Cooperativa Delfino se va ocupa de asemenea și de gestionarea contractelor de muncă, deci de înregistrarea lor și toate operațiunile corelate. Pentru toate aceste servicii este prevăzut însă un „comision” care va fi diferit în funcție de tipul de contract încheiat.

Cine dorește să își trimită candidatura pentru un loc de muncă pe post de „badantă”, menajeră sau bonă, este rugat să sune la numărul de telefon 05861837453 sau să trimită un Curriculum Vitae la adresa de e-mail: delfino.sol20@gmail.com.