Căutat de un an pentru proxenetism, un român din Italia trăia liber și primea chiar și venitul de cetățenie

Un român din provincia italiană Ancona, care în urmă cu mai bine de un an a fost condamnat la închisoare pentru proxenetism, a fost găsit trăind în libertate și primind chiar și venitul de cetățenie de la statul italian. Bărbatul a fost prins de polițiști după ce s-a înscris la școala de șoferi pentru a obține permisul de conducere.

Numele infractorului român este Septimiu Robert Halacu și are 46 de ani, scrie publicația italiană Centro Pagina, și era destinatarul unui mandat de arestare eliberat de Procuratura din Tivoli în urma unei condamnări definitive pentru infracțiuni comise în anul 2007. Halacu, spun autoritățile italiene, a fost implicat într-o organizație de proxeneți împreună cu alte persoane, iar după destructurare acesteia, au fost trimiși cu toții în judecată.

Septimiu Robert Halacu, arestat în Italia pentru proxenetism. Foto: vivereosimo.it

Procesul împotriva lui Halacu s-a terminat la începutul anului 2019, iar acesta a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru exploatarea și favorizarea prostituției. Din luna aprilie a aceluiași an, infractorul român a devenit invizibil pentru forțele de ordine italiene, deși acesta trăia în libertate prin Italia și de vreo două luni primea chiar și indemnizația pentru venitul de cetățenie, scrie sursa citată.

Libertatea lui Halacu a luat sfârșit, însă, în urmă cu câteva zile după ce s-a înscris la o școală de șoferi din localitatea Loreto, provincia Ancona, pentru a obține permisul de conducere. Numele său a fost înregistrat în sistemul informatic de la Motorizzazione Civile (Registrul Auto), iar polițiștii au primit astfel o alertă cu privire la locația sa.

Septimiu Robert Halacu a fost pus astfel sub arest și închis în penitenciarul din Montacuto pentru ispășirea pedepsei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI