Căutat în Italia pentru jaf, un român s-a însurat și a luat numele de familie al soției sale pentru a scăpa de închisoare

Era căutat în Italia din iulie 2018 pentru a executa o pedeapsă cu închisoarea de peste 2 ani, dar el se plimba prin această țară fără nicio reținere, deoarece între timp s-a însurat în România și a luat numele de familie al soției sale. Astfel, infractorul a reușit să scape de închisoare timp de mai bine de 2 ani.

Potrivit ziarului regional Corriere dell’Umbria, este vorba despre un cetățean român în vârstă de 24 de ani care în luna august a anului 2015 a jefuit o bătrână în localitatea Bastia Umbra, provincia Perugia, căreia i-a furat un lanț de aur și o brățară și pe care a și rănit-o ușor în timpul furtului. Infractorul a fost identificat apoi de forțele de ordine ca fiind un tânăr român de numai 19 ani și a fost denunțat pentru jaf și vătămare corporală, fapte pentru care a fost condamnat ulterior, în 2018, la închisoare pentru 2 ani, 6 luni și 28 de zile.

După pronunțarea sentinței, însă, tânărul român era de negăsit și, deși forțele de ordine din Italia au dat nas în nas de cel puțin trei ori în ultimii 2 ani, nu au știut cu cine stau de vorbă. Mai mult, tânărul de 24 de ani efectuase și alte furturi în această perioadă, dar rezultau toate pe numele altei persoane, deoarece numele său era schimbat acum

Fuga de justiție i-a fost întreruptă în dimineața zilei de marți, 25 august 2020, când polițiștii din Perugia l-au arestat în timp ce se afla pe via Mario Angeloni din localitate și au descoperit cine se ascunde în spatele noii identități.