Caz incredibil în Italia, o femeie a născut fără să știe că este gravidă. O situație rar întâlnită

Manoela Fortuna, tânără cântăreață în vârstă de 28 de ani, participantă la show-ului de talente The Voice Brasil, a trăit o situație absurdă în Italia, unde era în vacanță. Acuzând dureri puternice în zona abdominală s-a prezentat la secția de Urgențe unde a descoperit de fapt că s-a declanșat nașterea copilului pe care îl purta în pântec. Totul bine și frumos, doar că Manoela nu știa că era gravidă!

Tânără se afla la Ricadi, un orășel de pe coasta Calabriei, cu mare cristalină și plaje de vis.

La un moment dat a simțit dureri de stomac atât de puternice încât prietenii săi italieni, Gaetano și Daria, de asemenea artiști, au dus-o de urgență la spital. Toată lumea, inclusiv ea, a crezut că sunt colici. Însă după ce i-a fost făcută o ecografie, la spitalul Jazzolino din Vibo Valentia, surpriza a fost una șocantă pentru toată lumea! Manoela era însărcinată în nouă luni, iar copilul se pregătea să sosească pe lume.

„Sunt contracțiile, este pe cale să nască”, le-au spus medicii prietenilor ei. Și așa s-a născut Esperanza, o fetiță de 2,4 kg. Imediat a fost anunțat și tatăl, care a luat primul avion din Brazilia spre Italia. Va dura ceva timp probabil pentru a procesa această schimbare neașteptată din viața lui.

Manoela Fortuna. Sursa foto: Gshow – Globo

Cum este posibil ca o femeie să nu realizeze că este însărcinată până când ajunge să nască?

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În cazul cântăreței braziliene, sângerările sale regulate din ultimele 9 luni au făcut-o să creadă că are o menstruație regulată și nici prin cap nu i-a trecut că ar putea fi însărcinată. Durerea de stomac a fost confundată cu o gastrită, iar faptul că s-a îngrășat a fost pus pe seama dulciurilor și a unui stil alimentar nu tocmai sănătos. Stările de vomă și mișcările în burtă au fost interpretate ca probleme gastrointestinale.

Poți avea menstruație dacă ești însărcinată?

Unele femei vor experimenta un ciclu menstrual regulat, chiar dacă sunt gravide. Situaţia este întâlnită mai ales atunci când femeia rămâne însărcinată în apropiere de debutul următoarei menstruaţii.

„Aşa-zisa menstruaţie peste sarcină poate apărea, ducând la confuzii referitoare la momentul concepţiei, uneori cu implicaţii serioase. Astfel, o dereglare a momentului ovulator, cu apariţia sarcinii mai aproape de o nouă menstruaţie, poate declanşa sângerarea la data presupusă. Este totuşi o situaţie rară, majoritatea sângerărilor având o cauză medicală de obicei serioasă”, a precizat Dr. George Vasilescu, Medic Primar Obstetrică Ginecologie Columna Medical Center.

Mai există „sarcina ascunsă” care nu e detectată de teste și are simptome minime, confundate ușor cu alte probleme. Unele femei cu sarcină ascunsă află de treaba asta la șapte sau opt luni, dar sunt multe care descoperă că sunt însărcinate chiar în momentul când încep să nască.

În mod normal, însă, nu poți avea menstruație dacă ești însărcinată, sunt de părere specialiștii. Totuși, unele femei au o sângerare vaginală în timpul sarcinii, iar altele chiar menționează că ar fi avut sângerări intermitente care par că se aseamănă cu o menstruație regulată. Sângerarea vaginală din timpul sarcinii nu este însă același lucru cu menstruația.