Caz incredibil în Italia: O femeie a anunțat că este o bombă în avion pentru a nu pierde zborul

Panică la Aeroportul Internațional Galileo Galilei din Pisa, în regiunea Toscana din Italia, după ce o femeie a anunțat că există o bombă la bordul unui avion.

Potrivit ziarului La Repubblica, dramatica scenă s-a petrecut în dimineața zilei de miercuri, 26 iulie 2023, când femeia și părinții ei intenționau să plece către Londra, însă au ajuns cu întârziere la aeroport.

Din cauza întârzierii, ei nu au reușit să prindă zborul și, în încercarea disperată de a opri decolarea unui alt avion către Londra, femeia a alertat securitatea aeroportului, susținând că există o bombă la bord.

Incidentul a determinat astfel autoritățile aeroportuare să evacueze întregul terminal, interzicând atât plecările cât și sosirile avioanelor.

Pasagerii, familiile acestora, dar și comercianții din aeroport au fost evacuați în timp ce forțele de securitate au închis complet aeroportul și au început căutările la bordul avionului Ryanair FR 00587, plin cu pasageri și pregătit de decolare către Londra Stansted.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După o cercetare amănunțită, forțele de ordine au confirmat că amenințarea era falsă. Aeronava nu avea niciun dispozitiv exploziv în bagajele de mână, nici ascuns între scaune sau în cală.

După aproximativ o oră de întrerupere a activității, aeroportul și-a reluat operațiunile, așa cum a anunțat Toscana Aeroporti, compania care gestionează infrastructura aeroportuară din Pisa.

Femeia, de origine anglo-colombiană, intenționa să se întoarcă în Marea Britanie, împreună cu familia sa, fiind rezidentă acolo.

În acest moment, situația sa este în curs de evaluare, însă ea riscă să fie acuzată de alarmă falsă și întreruperea unui serviciu public.

Drept urmare a acestei situații, pasagerii au suferit întârzieri semnificative în programul de zbor.

Avionul vizat de femeie, de exemplu, a decolat la 14:29, cu o întârziere de trei ore față de orarul inițial. Și, evident, fără femeia care a generat incidentul.

Distribuie acest articol