Caz rar de naștere gemelară. Cei doi copii au venit pe lume în aceeași secundă

Un eveniment remarcabil a avut loc în Scoția, unde o mamă a dat naștere unor gemeni exact în același moment.

Diane McLaren a avut surpriza vieții ei când cei doi copii ai săi, Molly și Micky, s-au născut simultan, în urma aceleași contracții. Evenimentul rar s-a petrecut la University Hospital Wishaw din Marea Britanie, informează Mirror.

Femeia se aștepta ca bebelușii, o fetiță și un băiețel, să vină pe lume unul după altul, așa cum este obișnuit în cazul gemenilor.

Dar, după o contracție puternică, ambii bebeluși și-au făcut apariția în același timp – Molly cu capul și Micky cu picioarele.

Unicitatea acestei situații a trezit interesul medicilor, care au fost curioși să afle starea mamei în zilele următoare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Am împins cu putere, crezând că Micky era blocat. Dar când am terminat, echipa medicală era în șoc. Ambii copii sunt aici, acum, mi-au spus. Am fost uluită. Ce vreți să spuneți cu asta?, am întrebat.

„Fetița avea un picior vânăt și o parte a gambei, până la genunchi, iar băiețelul era complet vânăt de la gât în sus din cauza poziției în care se afla cu piciorul presat asupra lui. Dar ambii erau bine, sănătoși”, a declarat Diane.

La aproximativ 12 săptămâni de la naștere, cei doi bebeluși se dezvoltă în mod sănătos. Molly a avut o greutate de naștere de 2,5 kg, în timp ce Micky avea puțin peste 3 kg.

photo_2023-08-09_18-59-54
Diane McLaren cu gemenii săi. Foto: Mirror

Când a înregistrat nașterea lor la primărie funcționarii de acolo au fost uimiți când au văzut că gemenii s-au născut la aceeași oră, minut și secundă.

- Continuarea după publicitate - zandra.ro%20

„Au trebuit să contacteze spitalul pentru confirmare înainte de a putea nota pe certificatele lor de naștere că s-au născut în același moment”, a mai adăugat mama.