Italia: făt rămas în pântecul mamei sale timp de 13 ani de la data când ar fi trebuit să se nască

Un caz greu de imaginat că s-ar putea întâmpla a avut loc totuși în Italia, la Brindisi, unde o femeie din Francavilla Fontana în vârstă de 51 de ani, a descoperit că de 13 ani era însărcinată cu o fetiță. Copilul, rezultat în urma unei sarcini gemelare, murise în timpul celor 9 luni, iar la nașterea frățiorului geamăn nimeni nu și-a dat seama și de existența fetiței, scrie La Repubblica.

Ar fi trebuit să se nască în anul 2005, odată cu frățiorul ei dar fetița, din cauze necunoscute, murise în timpul sarcinii. Apoi, a rămas în burta mamei ei pentru alți ani, fără ca nimeni să își dea seama că este acolo.

Totul a început cu 13 ani în urmă, când femeia în vârstă de 37 de ani pe atunci, lucrătoare în agricultură, a născut printr-o cezariană cel de-al patrulea copil al său. Un băiețel perfect sănătos. Părea că totul a decurs cu bine, chiar dacă mai avea încă dureri ciudate. De-a lungul timpului, a făcut investigații medicale, analize, ecografii, dar totul era normal.

În timpul celor 13 ani a luat mereu analgezice pentru a calma acele crampe constante din abdomen care o chinuiau. Viața ei după ce l-a născut pe băiețel nu a mai fost niciodată ca înainte, femeia nu s-a mai simțit niciodată bine. Acum un an și jumătate a început să aibă pierderi de sânge, dar a bănuit că sunt semnele menopauzei care s-ar apropia. Din analizele pe care le-a făcut nu rezulta să aibă nicio complicație, dar continua să piardă sânge. La 7 ianuarie, 2019, însă, situația s-a înrăutățit, durerea a devenit foarte puternică și simțea mereu o furnicătură în braț.

Femeia a fost dusă de urgență la spital, unde a primit cinci transfuzii de sânge. În cele din urmă, cineva a înțeles ce se întâmpla cu adevărat și pe 14 februarie i s-a făcut o altă cezariană într-un spital din Veneto. În interiorul abdomenului, i-au găsit fătul care era într-o placentă proprie, alta decât cea a frățiorului său care s-a născut cu 13 ani înainte. Se mutase mult în dreapta abdomenului și în toți acești ani aparatele de ecograf nu au reușit să îl vadă. Medicii au constatat că era vorba despre o fetiță.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

O experiență teribilă pentru această familie care acum intenționează să prezinte o plângere la poliție pentru malpraxis.

„Fătul litopedion” este un fenomen foarte rar care apare atunci când fetusul moare în timpul unei sarcini ectopice (extrauterine). Fiind prea mare pentru a fi resorbit de organismul mamei, fătul va rămâne în cavitatea abdominală începând se se calcifieze subcutanat, proces care o apără pe mamă de ţesutul mort, prevenind infecţia.

Un caz eclatant a fost acesta: Un bebeluş „pietrificat“ a fost descoperit în burta unei bătrâne de 82 de ani