Ce au răspuns femeile italience după ce au fost acuzate că nu le place să muncească: „Depinde, nu suntem toate la fel”

Lanțul de magazine fast-food Burgez din Milano, Italia, a fost inundat de critici și acuzații de rasism și sexism pentru că pe pagina sa de Facebook a apărut publicat următorul mesaj: „Italience, treziți-vă! De muncă este, sunteți voi cele care lipsiți!” Magazinul Burgez din via Savona căuta o casieră, dar de preferat de origine străină, deoarece, se știe, lucrătoarele italiene nu au chef de muncă, se specifica în anunțul făcut, despre care vă invităm să citiți mai multe aici.

Cum au răspuns femeile italience la aceste acuzații, ne relatează cotidianul italian La Stampa, într-un material care cuprinde mici interviuri luate pe stradă, la întâmplare, la mai multe femei de origine italiană din orașul Milano:

„Da, sunt de acord” – spune una dintre acestea – „la sfârșit de săptămână aici, în Italia, ne oprim din muncă, din păcate. Noi dăm valoare mare familiei și vrem să petrecem cât mai mult timp cu aceasta. Doar că lucrurile din jurul nostru încep să se schimbe iar un pic de flexibilitate din partea noastră, a femeilor italiene, ar fi ideală, așa cum se întâmplă în multe țări străine. Fetele italiene nu vor să facă sacrificii, eu am cunoscut foarte puține dispuse să le facă.”

Aceeași lipsă de sacrificiu este adusă în discuție și de a doua italiancă intervievată: „Mai puțin dorința de sacrificiu, așa este, într-adevăr, am fost obișnuite cu standarde de trai diferite și acum nu suntem în stare să ne luăm responsabilitatea unor anumite munci mai grele, precum fac alte femei, în special de origine străină. Sunt absolut de acord cu asta!”

„Depinde de la persoană la persoană” – afirmă o femeie italiancă la a doua tinerețe – „da, de muncă este, piața muncii este și foarte flexibilă, doar că de multe ori îți mai rămâne puțin timp pentru viața privată dacă accepți anumite locuri de muncă. Și tinerii noștri muncesc și fac multe sacrificii, mai multe decât generația noastră trecută, chiar.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Nu este adevărat că femeile italience nu vor să muncească sau să facă sacrificii, adevărul este că multe dintre cele străine sunt aici, în Italia, fără familie și astfel, sunt evident mai disponibile pentru anumite locuri de muncă și la anumite orarii. Naționalitatea nu are nici o importanță pentru mine, depinde cât de disponibilă ești să acorzi timp muncii respective”, afirmă o altă italiancă.

„Sunt noi sclavi apăruți în societatea noastră” – declară o altă italiancă – „nu fugim de muncă, doar că depinde de ceea ce ni se oferă să muncim. Apoi, dacă unul are nevoie neapărat, dacă e la strâmtoare, face și pe-a sclavul. Dar se încearcă mereu să se găsească ceva mai bun de atât.”

„Este o nebunie ceea ce au zis” – susține de această dată o doamnă cu accent străin -„femeile italiene sunt extrem de competitive, muncesc mult, chiar și în week-end și fac multe sacrificii. Chiar și cele mai tinere dintre ele!”

Eu am femeia de serviciu italiană, ca și bona copiilor mei, la fel, de naționalitate italiană. Și nu mi-au făcut niciodată probleme”, se mândrește o mamă italiancă.

VIDEO aici.

Sursa foto și video: La Stapma

Distribuie acest articol