Declarația româncei din Italia, acuzată că a fugit cu banii fetiței bolnave pe care i-a strâns pe Facebook

O tânără română a organizat o strângere de fonduri pe Facebook pentru o fetiţă bolnavă de leucemie, dar este acuzată că a furat toţi cei 40.000 de euro strânşi de la oamenii impresionaţi de povestea dramatică a fetiţei.

Pe profilul Florentinei Gavrilă scrie că locuiește la Milano, iar tânăra se pare că a fost diagnosticată la rândul ei cu leucemie. Florentina a făcut mai multe strângeri de fonduri organizate pe Facebook în numele persoanelor bolnave, printre care și Adelina Juncu, în vârstă de 11 ani, originară din județul Neamț. Fetița bolnavă se află în prezent internată într-un spital din Italia, la Crăciunul trecut ea a aflat că are leucemie.

S-au strâns 40.000 de euro

Tânăra din Constanţa i-a contactat pe părinţii fetiţei şi s-a recomandat a fi reprezentanta unei asociaţii care luptă împotriva leucemiei. Astfel, fata le-a câştigat încrederea părinţilor şi a obţinut toate documentele medicale şi fotografii ale fetiţei.

Cu toate aceste documente, Florentina Gavrilă a reuşit să deschisă strângerea de fonduri şi să adune cei 40.000 de euro necesari pentru tratamentul fetiţei, relatează Observator.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din nefericire, în urmă cu câteva zile, după ce suma necesară a fost strânsă, iniţiatoarea strângerii de fonduri a şters postarea şi nu a mai răspuns apelurilor părinţilor Adelinei. Părinţii copilei au anunţat că vor depune plângere penală pentru că Florentina Gavrilă ar fi furat cei 40.000 de euro de la fetiţa lor bolnavă.

Florentina Gavrilă spune că nu a fugit cu banii

Contactată de Observator, tânăra a declarat că şi-a deschis un cont în Italia deoarece strângerile de fonduri nu pot fi iniţiate pentru persoane fizice în România. Aceasta i-a asigurat pe oameni că banii vor fi transferaţi în curând în contul părinţilor Adelinei Juncu.

„Banii sunt în contul meu pentru că fac demersurile pentru fundaţia asta (n.r. ONG pentru lupta împotriva leucemiei). Am documente unde pot demonstra asta. Trebuie să facturez tot să fie legal, eu nu vreau probleme cu ANAF. Banii, le-am zis, fac fundaţia şi îi transfer imediat. Şi nu au fost de acord să primească banii pe cale legală, au zis că ei vor banii imediat. Duminică am fost la Milano şi m-am întors astăzi. Am fost la banca pentru a transfera banii în România. În prezent, banii sunt în contul meu din România. Acum am ieşit din bancă şi mi-au zis că mâine dimineaţă pot avea la mână un extras de cont care demonstrează tot. Banii nu sunt blocaţi. Se transferă”, a explicat Florentina Gavrilă.

Foto: Observator