Ce face un italian cu economiile sale de-o viață: „Nu vreau să mor cu banii în bancă”

Vinicio Bulla are aproape 80 de ani și este din Caltrano, o mică localitate din provincia Vicenza, în Veneto, care numără în jur de 2.500 de suflete. Antreprenor de-a lungul vieții sale, cu o mică avere la bancă, italianul a decis să ajute angajații uzinei pe care a fondat-o și a condus-o mulți ani: „Nu vreau să mor cu banii la bancă, îmi voi ajuta angajații care devin părinți și pe copiii lor.”

Rivit Spa, compania căreia Vinicio Bulla și-a dedicat întreaga viață, este o companie cunoscută la nivel global care produce oțeluri speciale printre cele mai utilizate în platformele petroliere din mările lumii. Cu 150 de angajați în uzina de la Caltrano, Vinicio Bulla este unul dintre acei antreprenori italieni care merită un monument, scriu jurnaliștii de la Il Gazzettino. Întotdeauna capabil să ia măsurile economice necesare, a salvat mereu locurile de muncă ale angajaților săi și nu a recurs niciodată la disponibilizări, chiar dacă au existat perioade de criză care au pus conducerea companiei la grele încercări. De asemenea, a refuzat toate ofertele de a vinde activitatea sa investitorilor externi.

Vinicio Bulla a decis recent, cu banii pe care îi are în bancă și care vor genera de-a lungul timpului dobânzi considerabile, să ofere ajutoare substanțiale angajaților care vor avea un copil născut sau adoptat și apoi să-i sprijine la școală pe acești copii. Din fondurile bancare ale italianului angajații vor primi până la 3.000 de euro bonus la nașterea sau adoptarea unui copil, iar la înscrierea la creșă sau la grădiniță, pe timpul frecventării acestora, părinții vor primi un ajutor de până la 6.600 de euro pe an pentru fiecare copil.

„O modalitate de a-i ajuta și premia pe angajații mei – a spus italianul –  dar și de a sprijini natalitatea din Caltrano, de a-i încuraja pe tineri să aibă copii, așa, acest mic sătuc nu se va depopula.”