Presa italiană despre falsul chirurg cu 8 clase care opera în România: „Matteo Politi lovește din nou!”

„Un italian în vârstă de 40 de ani s-a mutat în România după mai multe acuzații în Italia de înșelăciune și abuz al profesiei medicale”, scrie presa italiană în urma celor aflate despre Matteo Politi, originar din Veneția, care s-a dat drept chirurg plastic la București, chiar dacă în realitate terminase doar cursurile școlii generale de 8 clase.

„Un fals chirurg plastic, cetățean italian, se mută în România, spunând că are calificări excelente în domeniu. Așa zisul medic a fost cooptat de cele mai bune și mai scumpe clinici private din București, păcat doar că toate diplomele sale erau false, precum și experiența în câmpul muncii pe care se lăuda că o dobândise în Italia, Spania, sau Marea Britanie. În urmă cu 10 ani, Matteo Politi a fost condamnat în Italia pentru aceleași acuzații, apoi s-a mutat în România, și-a schimbat numele în Matthew Mode și și-a construit o carieră total falsă”, scriu jurnaliștii de la Corriere della Sera.

„A fost condamnat în Italia, la Verona, la un an și jumătate de închisoare în 2011”, scrie Tgcom24.

TgVerona publică următoarele: „Noi necazuri pentru Matteo Politi, venețianul care în trecut a fost descoperit la Verona ca medic, fără să fi absolvit vreodată o facultate în domeniu și care a fost condamnat la 1 an și 6 luni închisoare, pentru practicarea ilegală a profesiei. De această dată, Politi a fost descoperit la București, unde se dădea mare expert în chirurugie plastică și unde a efectuat intervenții în clinici private și spitale.”

„Pentru a-și face publicitate, falsul medic își crease și un profil social în care se lăuda cu aptitudinile sale”, afirmă ANSA.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Dar cum a reușit falsul medic să intre în sistemul privat de sănătate din România?”, se întreabă italienii

Nu se știe, dar „autoritățile investighează”, răspund cei de la Nuova Venezia. „Cert este că Matteo Politi a obținut o diplomă falsă de la facultatea de medicină a unei universități din Kosovo și probabil unitățile medicale din București nu au verificat corespunzător în acest caz toate licențele cerute de lege pentru medicii străini.”

Distribuie acest articol