Ce spun femeile românce din Italia despre conaționala lor violată într-un spital: „Vrea doar bani, a înscenat violul”

Să fii femeie română și să trăiești în Italia nu este tocmai ușor. Te lovești de multe prejudecăți, nedreptăți, exploatare și uneori chiar ești nevoită să pleci capul umilită doar pentru că ești… româncă. Suntem deseori catalogate de italieni ca fiind prostituate, femei de moravuri ușoare, care vin în Peninsulă să ademenească vreun bătrân cu bani și să-și asigure astfel un viitor liniștit din punt de vedere financiar. Știm asta, multora dintre noi ni s-au spus chiar în față lucrurile astea.

Să fii femeie română în Italia nu este ușor, ziceam. Să fii și internată într-un spital, unde să fii supusă unui viol de către un lucrător al clinicii respective este și mai inadmisibil! Dar ceea ce ni se pare și mai grotesc este să fii judecată că ai înscenat totul doar pentru că vrei să te îmbogățești cu banii bărbatului respectiv, care, vezi Doamne, în cele din urmă și conform „judecății poporului”, el este victima și tu ești monstrul!

Cine te învinovățește? Nimeni altele decât conaționalele tale, românce și ele, femei și ele, supuse acelorași prejudecăți, acelorași teorii preconcepute ca și tine! Biată femeie… Violată de două ori, de un maniac italian îmbrăcat în halat alb care ar fi trebuit să te îngrijească și violată a doua oară de vocea acelora care ar fi trebuit să-ți sară primele în apărare!

Și-apoi sunt ele, cele care de multe ori ne reproșează nouă, care scriem, că denigrăm românii, că publicăm doar faptele negative și nenorocirile pe care le fac aceștia în Italia, că nu suntem de partea comunității. Ne abținem. Spunem doar că empatizăm cu durerea acestei femei, violată și umilită într-un spital unde ar fi trebuit să primească îngrijire și nu umilință, vom urmări cazul și sperăm că cel vinovat va plăti pentru fapta comisă.

Redăm mai jos, câteva dintre comentariile femeilor românce din Italia, la articolul despre conaționala lor, care a dovedit că a fost violată într-un spital din Italia (articolul îl puteți citi aici):

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Ce idee nemaipomenită, când voi fi într-o situație critică, îmi bag 3 degete și țip ‘viol’…Uite așa, îmi scot bani pe un an de zile…”

„E dusă rău femeia asta care a înscenat violul…”

„Nici eu nu cred….adică a violat-o și după câteva ore s-a întors iar să o violeze, dar nu a reușit….dar în intervalului acelor ore doamna ce a făcut???… A stat și la așteptat iar ?….de ce nu a dat alarma, nu a anunțat pe nimeni ??? ?????….nu prea se potrivește nimica cu nimica.” Răspuns din partea altei utilizatoare: „Pentru că i-a plăcut! Faptul că nu a și plătit-o, de aia s-a ajuns aici!”

„Cred că i-a plăcut și acum așteaptă să ia câțiva bănuți de la italian…”

„Ce a căutat în baie cu el ???? A primit ce a căutat!”

„Ăla a dat telefon că se întoarce mai târziu pentru încă un raport sexual. Şi ea a aşteptat fără să se impacienteze.”

Puține comentarii vin în apărarea conaționalei noastre

Iar asta ne demonstrează cât de dezbinați sunt românii din Italia și cât de puțin ar trebui să mai arătăm cu degetul spre italieni atunci când ne judecă pe noi, femeile românce. Nu de alta, dar ni se întoarce degetul chiar în propriul ochi:

„Rușine doamnelor, informați-vă bine deoarece cazuri de viol în spitale au mai fost denunțate chiar și de italience.”

„Mă îngrozește faptul că o femeie română este supusă unui viol confirmat de 2 consultații la 2 spitale diferite, că femeia a reclamat conducerii spitalului unde a fost internată tot ce i s-a întâmplat? și semenele ei, tot de sex feminin, pun la îndoială faptul. Mă întreb, nu vă este rușine?? Dacă ar fi fost un copil de-al vostru sau voi în persoană, ați fi avut aceiași atitudine?”

Nu suntem nici avocați, nici judecători, nici măcar anchetatori. Comentăm și redăm faptele conform dovezilor care sunt și declarațiilor făcute de autorități. Rotalianul – Revista românului din Italia speră că cei vinovați vor plăti pentru fapta comisă și își exprimă solidaritatea și compasiunea cu femeia română supusă acestei agresiuni.

Ce povestește femeia română violată într-un spital din Italia: „Mi-au spus să nu scot nici o vorbă”

Distribuie acest articol