Ce spun italienii despre Vasilica, românca moartă la numai 31 de ani, după ce s-a simțit rău pe stradă

A murit fără nici un avertisment, sâmbătă, 3 martie, la vârsta de numai 31 de ani. Vasilica Minodora Văduva a căzut din picioare după ce a simțit o durere de stomac puternică în timp ce mergea pe stradă, la Viareggio, localitatea din Italia unde lucra și trăia. Pentru conaționala noastră nu a mai fost, din păcate, nimic de făcut. Ea a fost transportată cu o ambulanță la camera de urgență a spitalului din Versilia în stop cardiac, unde s-a constatat decesul. În urma Vasilicăi, înlăcrimați și împietriți de durere rămân soțul și cele două fetițe ale lor.

Un frumos articol dedicat conaționalei noastre l-a publicat Il Tirreno, unde colegii de muncă și prietenii italieni ai Vasilicăi îi aduc un pios omagiu.

Vasilica era foarte cunoscută în oraș, în sectorul turismului, ea lucrase pentru sezonul de vară la restaurantul Gran Caffé Margherita, unde a continuat să fie chemată chiar și în timpul iernii în timpul perioadelor de vârf. În același timp a lucrat și la hotelul Garden, scrie sursa sus citată.

„Era o fată deosebit de muncitoare”, spune Riccardo Zucconi, directorul restaurantului Margherita: „După o vară de muncă grea, de anul trecut, avea doar o singură dorință, cea de a petrece cât mai mult timp cu fetele sale”.

Tânăra mamă”, continuă Zucconi, „a avut o calitate deosebită, se înțelegea bine cu toată lumea! Chiar și într-un mediu cum este bucătăria unui restaurant unde stresul la locul de muncă nu lipsește. Și pe lângă asta, reușise să crească două fetițe foarte politicoase și educate.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fotografia de mai jos datează din ultimele zile ale Carnavalului 2018: „Era duminică dimineață”, își amintește Zucconi, șeful Vasilicăi, „iar astăzi acea imagine îmi încântă inima!”

Vasilica Minodora Văduva, a doua din stânga.

Ieri dimineață Riccardo Zucconi și ceilalți angajați, colegi ai Vasilicăi, au mers și au prezentat condoleanțele lor soțului și fetelor mamei românce. Trupul neînsuflețit al româncei Vasilica Minodora Văduva, după autopsia obligatorie, se va întoarce în România, unde este aștept de celelalte rude, distruse de vestea morții tinerei femei, în mijlocul unei străzi italiene, răpusă de un atac de cord fulminant care brusc a schimbat destinul unei întregi familii.

„Îngerul meu ai plecat de lângă noi, ni te-a luat Dumnezeu.”, a scris pe Facebook soțul său.