Cea mai în vârstă persoană din Italia a împlinit 112 ani și a dezvăluit secretele longevității sale

Angela Tiraboschi, cea mai longevivă femeie din Italia, a sărbătorit marți, 19 aprilie, împlinirea a 112 ani și a dezvăluit „rețeta” pentru longevitate.

Secretele ei, după cum a declarat, sunt „mesele ușoare însoțite de un pahar de vin. Fără fumat și fără stres. Și, mai presus de toate, să considerăm fiecare zi din viața noastră ca pe un dar”.

Anna Tiraboschi și-a sărbătorit ziua de naștere în casa ei din via Coghetti, Bergamo, în compania celor patru copii ai săi, Maria, Roberto, Luciana și Pietro, toți cu vârste între 70 și 80 de ani.

„Îmi amintesc bine de Primul Război Mondial, eram tânără, o copilă. Îmi amintesc bine și de toată viața mea în Val Serina, de oamenii de acolo, de plimbările prin pădure. Mă plimb și acum, îmi face bine și apoi mănânc de toate, dar câte puțin.” Duminica nu renunță niciodată la o bucată de carne fiartă, alături de o mămăliguță, unul dintre preparatele tipice din zona Bergamo.

La 16 ianuarie, în acest an, a primit titlul de „Bunica Italiei” adică cea mai în vârstă persoană în viață din Italia, a specificat președintele Regiunii Lombardia, Attilio Fontana, într-un mesaj public.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Suntem mândri de faptul că mama noastră este Bunica Italiei”, a mărturisit fiica sa. Cred că secretul longevității mamei mele constă în genele sale și în caracterul ei. Mama mea a fost întotdeauna o persoană bună, una dintre acele care nu țin niciodată ranchiună față de nimeni”.

Angela Tiraboschi, 112 ani, alături de doi dintre cei patru fii ai săi

Născută în anul 1910, în Oltre il Colle, provincia Bergamo, a fost căsătorită timp de 52 de ani cu Agostino Brozzoni. Pasiunile ei sunt gătitul, croșetatul și lectura. Pe lângă acestea este și o fană a echipei de fotbal Atalanta.