Ceartă între „badante” într-un spital din Italia. Toate trei de naționalități diferite

Trei femei care se ocupă cu îngrijirea persoanelor vârstnice și bolnave, au fost implicate, în toiul nopții, într-un scandal în interiorul spitalului din Urbino, provincia Pesaro (Marche). Între cele trei protagoniste s-a iscat o ceartă violentă, fără consecințe grave, din fericire, datorită personalului sanitar care a intervenit cu promptitudine chemând poliția. Îngrijitoarele au fost denunțate pentru deranjarea liniștii publice, violarea spațiului unei instituții private și provocare de leziuni.

O femeie de origine marocană, în vârstă de 44 de ani, a intrat împreună cu cele două fiice ale sale în vârstă de 24 și respectiv 20 de ani, în interiorul secției de interne pentru bărbați a spitalului din Urbino, unde a agresat în toiul nopții o îngrijitoare de origine italiană care acorda asistență nocturnă unui bătrân suferind. Îngrijitoarea marocană acuza femeia italiană că i-a furat locul de muncă și a agresat-o la început verbal ca, mai apoi, să o și lovească.

În acest timp, o îngrijitoare de origine ucraineană, prezentă și ea în spital, încerca să filmeze tot ceea ce se întâmpla cu telefonul mobil. Astfel, cele trei femei marocane s-au întors și împotriva acesteia. Scandalul a luat sfârșit și liniștea atât de necesară bolnavilor prezenți la întreaga scenă a fost restabilită odată cu sosirea forțelor de ordine.

În spitalul din Urbino operează diferite cooperative sociale și alte femei liber-profesioniste care prestează servicii de asistență persoanelor bolnave, dar nu este prima dată când acestea atrag atenția autorităților și în special a Gărzii de Finanțe, avertizează ANSA.