Cel mai lung pod din România și al treilea din Europa va fi construit de italieni la Brăila

Firma italiană Fincantieri se va ocupa de construcţia punţii de oţel a podului suspendat peste Dunăre. Vor fi asamblate 79 de blocuri ale punţii de oţel, care cântăresc în total 20.000 de tone, informează Agerpres.

Lucrările la podul suspendat peste Dunăre, care va fi construit la opt kilometri de Brăila, vor începe în iunie 2019

Firma italiană Fincantieri, prin subsidiara Fincantieri Infrastructure, se va ocupa de realizarea podului, iar lucrările sunt preconizate să dureze 24 de luni. Podul va avea o lungime de 1.975 de metri şi o deschidere principală de 1.120 de metri, iar când va fi finalizat, va fi cel mai lung din România şi al treilea din Europa după lungimea segmentului central.

Aşa va arăta podul de la Brăila Foto: Studiu de fezabilitate

Valoarea contractului se ridică la 70 de milioane de euro şi este cofinanţat de Uniunea Europeană

200 de oameni vor lucra la asamblarea blocurilor din oţel, care vor produse la Valeggio sul Mincio (Verona), recent achiziţionat de Fincantieri Infrastructure.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Pentru noi este o realizare de o importanţă strategică pentru că ne consolidează prezenţa pe o piaţă foarte specializată, cu potenţial mare. Graţie acestui contract, Fincantieri Infrastructure va fi prima companie italiană ce va lua parte la construirea unui pod suspendat de asemenea dimensiuni. Va fi o referinţă de prestigiu cu care puţini se pot lăuda”, a declarat Giuseppe Bono, CEO Fincantieri.

Fincantieri este unul dintre cele mai mari grupuri de construcţii de nave din lume şi numărul unu în materie de diversificare şi inovare. Grupul italian are peste 230 de ani de istorie şi peste 7.000 de nave construite.

@rotalianul