Cel puțin 151 de morți la o petrecere de Halloween. Oamenii s-au îmbulzit pentru a vedea o celebritate

O petrecere de Halloween din Seul, capitala Coreei de Sud, s-a transformat într-un adevărat coşmar, după ce peste o sută de mii de oameni s-au îmbulzit pe o alee îngustă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 30 octombrie.

În busculada care s-a creat  oamenii s-au călcat în picioare, mulţi au căzut şi n-au mai reuşit să se ridice, sufocându-se sub presiunea celorlalţi. Conform ANSA, bilanţul provizoriu arată 151 de morţi, dar 3.000 de persoane sunt încă date dispărute de către familiile lor.

Guvernul sud-coreean a decis șapte zile de doliu național. Președintele Yoon Suk-yeol a spus că această tragedie „nu ar fi trebuit să se întâmple”. Potrivit ultimei actualizări, răniții sunt în număr de 82. Victimele – au declarat autoritățile – sunt 97 de femei și 54 de bărbați. Printre victime, alături de sud-coreeni se numără oameni din Iran, Uzbekistan, China și Norvegia.

Potrivit autorităților, multe dintre victime erau adolescenți și tineri în vârstă de 20 de ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Foto: Jung Yeon-je / AFP

Cauzele tragediei sunt încă neclare, dar un polițist a susținut că o mulțime mare de oameni s-a adunat pe o alee îngustă din apropierea hotelului Hamilton, deoarece a fost zărită acolo o celebritate. La un moment dat, ceva a stârnit panică și sute de oameni au fost zdrobiți în scene apocaliptice, filmate în videoclipuri care au făcut înconjurul rețelelor sociale din întreaga lume.

Foto: Jung Yeon-je / AFP

La fața locului au fost trimise peste 140 de ambulanțe, dar pentru mulți dintre participanți nu a mai fost nimic de făcut. Peste 800 de polițiști și salvatori au intervenit pentru a-i ajuta pe cei răniți, iar în spitale a fost adus tot personalul disponibil din Seul. VIDEO mai jos: