Certificatul COVID în Italia, de la 1 iunie nu mai este obligatoriu la intrare în țară

Ministrul Sănătății nu va prelungi după data de 31 mai ordonanța care prevede obligația de a prezenta certificatul digital Covid-19 (vaccin, vindecare sau test) pentru cei care intră în Italia.

Autoritățile italiene au decis să elimine de la 1 iunie măsura obligatorie de prezentare la intrare în Italia a certificatului digital Covid care să ateste vaccinarea, vindecarea sau testarea persoanelor care vin din afara țării, informează Il Sole 24 Ore.

De la 15 iunie, când scad prevederile ultimului decret, masca de protecție ar trebui să nu mai fie obligatorie în cinematografe, teatre și la spectacolele din spațiile închise. Măsura purtării măștii de protecție ar putea rămâne totuși valabilă pentru transportul în comun, cel puțin pe distanțe lungi, precum trenurile de mare viteză și avioanele. Așa cum ar trebui să rămână în spitale și RSA.

Certificatul digital Covid este încă obligatoriu pentru a intra în Germania, Franța, Spania, Portugalia. Dar majoritatea țărilor UE au eliminat restricțiile anti-Covid.

Pentru a intra în Danemarca, Norvegia, Suedia, Irlanda, Croația, Slovenia, Austria, Grecia, Țările de Jos, Republica Cehă, Slovacia, România, Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Islanda, Elveția, Luxemburg călătorii nu sunt obligați să prezinte dovada de vaccinare, de vindecare sau de testare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol