Italia: „Certificatul verde consolidat” cerut în autobuz, metrou sau alte mijloace de transport public local

„Certificatul verde consolidat” sau „super-certificatul verde” se eliberează fie în urma efectuării vaccinului, fie în urma trecerii prin boală. Noul Certificat Verde este folosit pentru accesul în zonele și a următoarelor activități: accesul și utilizarea mijloacelor de transport spectacole, evenimente sportive, mese în interior, petreceri si discoteci, ceremonii publice.

Documentul este cerut și celor care circulă cu autobuzul sau metroul 

Intrarea în vigoare de luni în Italia a „super-certificatului verde” este însoţită de controale sporite, iar documentul este cerut inclusiv celor care călătoresc cu autobuzul sau cu metroul, precum şi celor care tranzitează zonele de mare activitate comercială, pentru a frâna contagierile cu noul coronavirus în vederea sărbătorilor de iarnă, potrivit unei circulare emise vineri de Ministerul de Interne.

Așadar, începând cu 10 ianuarie 2022 și până la sfârșitul stării de urgență, utilizarea „certificatului verde consolidat” este extinsă la următoarele activități:

 • accesul și utilizarea mijloacelor de transport, inclusiv avioane și mijloace de transport public local sau regional;
 • hoteluri și alte facilități de cazare;
 • petreceri în urma unor ceremonii civile sau religioase;
 • festivaluri și târguri;
 • centre pentru congrese;
 • servicii de catering în aer liber;
 • instalații de urcare cu scop turistic-comercial, inclusiv cele amplasate in zone schiabile;
  piscine, centre de înot, sporturi de echipă și centre de wellness, chiar și în aer liber;
  centre culturale, centre sociale si recreative pentru activități în aer liber.

Poliţia naţională, carabinierii şi personalul organismelor de gestionare a transportului public local vor putea cere certificatul verde călătorilor din autobuze, iar cei care nu îl vor deţine vor fi pasibili de amenzi cuprinse între 400 şi 1.000 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI