Certuri și bătaie între două românce din Italia care erau vecine. Una dintre ele a ajuns la închisoare

Din nefericire, uneori, disputele dintre vecini pot ajunge la un punct extrem, culminând chiar și cu închisoarea.

Acesta este și cazul unei femei de 54 de ani, de origine română, dar stabilită de mulți ani în Ardenno, provincia Sondrio din Italia, care a ajuns în închisoare ca urmare a conflictelor cu vecinii săi.

Conform sentinței definitive, femeia va petrece doi ani și trei luni în închisoarea Bassone din Como, o pedeapsă destul de aspră, dată în conformitate cu acuzațiile grave aduse împotriva sa, relatează publicația La Provincia di Sondrio.

Ce a început ca un raport dificil între vecini s-a transformat într-o serie de infracțiuni, de la hărțuire și până la vătămare corporală, de la calomnie la încălcarea proprietății private.

Incidentele datează din perioada 2014-2015. Femeii i-au fost aduse acuzații de amenințări și agresiuni fizice, dar nu numai, asupra unei vecine, și ea româncă, care locuia la etajul superior al clădirii din Ardenno.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

O primă condamnare a venit în iunie 2016, când a fost condamnată la un an și patru luni de închisoare.

În acest caz, româncei de 54 de ani i s-au imputat insulte, amenințări și, uneori, agresiuni fizice, comportamente care au făcut viața imposibilă nu numai femeii vizate, dar și familiei acesteia.

Victima, obosită de această situație, a apelat la Carabinieri și a depus o plângere. Cazul a ajuns în atenția judecătorului Antonio De Rosa, care a decis în favoarea vinovăției.

Însă pedeapsa totală, acum definitivă, a fost mărită ulterior de către judecători, ajungând la doi ani și trei luni și ducând astfel la detenție în închisoare.

Astfel, Carabinierii din Ardenno au executat un ordin de executare a pedepselor concurente împotriva femeii, condamnată în timp ce se afla încă în libertate, emis de Biroul de Executări Penale al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sondrio.

„Decizia a fost luată în urma condamnărilor la un total de doi ani și trei luni de închisoare pentru fapte de hărțuire, vătămare corporală, calomnie și violarea proprietății private,” au explicat Carabinierii într-un comunicat emis ieri dimineață.

„Faptele datează din anii 2014 și 2015 când, din cauza unor probleme de vecinătate, femeia a avut o serie de comportamente relevante din punct de vedere penal împotriva locatarilor apartamentului de deasupra ei, unde locuia cu propria familie”.

Este, cu siguranță, o situație care a depășit cu mult limitele unei simple neînțelegeri între vecini.

Femeia a fost transferată la închisoarea de femei din Como pentru executarea pedepsei.