Cetățenia italiană obținută de o româncă din Italia: „Mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine”

Alina Simona Mihăescu, o româncă în vârstă de 37 de ani, rezidentă la Sant’Elpidio a Mare, în regiunea Marche, a primit de curând cetățenia italiană și a ținut să mulțumească în mod public tuturor celor care i-au fost alături și au avut încredere în ea.

„Mă numesc Alina, sunt în Italia de 18 ani. Aș vrea să mulțumesc familiei care m-a găzduit și italienilor care m-au primit încă de la început cu brațele deschise”, a transmis conaționala noastră conform Cronache Fermane.

Alina Mihăescu a venit în Italia în anul 2003 și a lucrat la început ca ospătăriță, apoi la curățenie și în sectorul încălțămintei. După numai câteva luni, în anul 2004 a început să lucreze ca coafeză, apoi a continuat să se specializeze lucrând și astăzi în același domeniu.

Este căsătorită cu un italian și au împreună doi copii. „L-am cunoscut pe soțul meu după trei luni de când eram în Italia, iar părinții lui m-a primit în casa lor ca pe o fiică.”

Alina iubește Italia și mulțumește tuturor celor care au avut încredere în ea: „Încă de la început m-am simțit foarte bine în Italia. Italienii sunt persoane extraordinar de afectuoase și primitoare, în Italia sunt locuri deosebit de frumoase și mâncarea cea mai bună din lume. Aș vrea să mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine, în munca și seriozitatea mea.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru a obține cetățenia italiană trebuie îndeplinite anumite condiții:

Conform articolului 9, litera d), din Legea nr. 91/1992, cetățenia italiană poate fi cerută și obținută de un cetățean al unui stat membru al Uniunii Europene numai dacă este rezident cu forme legale pe teritoriul Italiei de cel puțin 4 ani.

Venitul minim solicitat pentru prezentarea cererii de cetăţenie este de 8.500 € pentru fiecare dintre ultimii trei ani de dinaintea datei la care se prezintă cererea. Acest venit poate fi demonstrat prin intermediul declarației de venituri cu ajutorul formularelor 730 sau Unico sau prin certificarea unică CU (sau CUD).

Pe lângă codul fiscal, a permisului de şedere, dacă este cazul, a pașaportului și a cărții de identitate, toate în curs de valabilitate, cetățenii comunitari mai au nevoie de următoarele documente, în vederea obținerii cetățeniei italiene: certificatul de naștere, cazierul judiciar, dovada plății taxei de 200 de euro la oficiile poștale și a unui timbru fiscal în valoare de 16 euro.

Mai multe informații despre cum se poate obține cetățenia italiană puteți afla citind articolul: Vrei să obții cetățenia italiană? Trebuie să demonstrezi că vorbești și scrii bine limba italiană.