Cine este Caterina Morariu, românca frumoasă care i-a cucerit pe italieni cu talentul său

Cine este Ana Caterina Morariu?

O iubită actriță româncă din Italia, tânără, frumoasă, talentată, cu un bogat palmares de interpretări televizive dar și cinematografice.

Ana Caterina Morariu, actriță italiană de origini române

„Squadra Antimafia”

Unul dintre rolurile Caterinei Morariu cele mai iubite de către telespectatorii din peninsulă este, fără îndoială, cel în care actrița a interpretat rolul comisarului adjunct Lara Colombo din serialul pentru televiziune „Squadra Antimafia”, un film care i-a dat foarte multe satisfacții, dar la care a trebuit să renunțe pentru a încerca noi experiențe de lucru.

Caterina Morariu în „Squadra Antimafia” alături de Marco Bocci

În anul 2015, a fost una dintre protagonistele serialului „Tutto può succedere”, difuzat și în 2017 cu al doilea sezon, film în care Caterina joacă o fată pozitivă, solară, diferită de Lara, și care se aseamănă cu rolul interpretat în filmul „Si accettano miracoli” de Alessandro Siani.

Alături de Alessandro Siani în „Si accettano miracoli”

Filmografia

Ana Caterina Morariu a jucat în: „Ocean’s Twelve”, „Il mio miglior nemico”, „Un attimo sospesi”, „Tutto l’amore del mondo”, „Il sangue dei vinti”, „Era meglio rimanere a casa”, „Quando sei nato non puoi più nasconderti”, „Due uomini, quattro donne e una mucca depressa”.

A avut și o singură experiență teatrală extraordinară cu participarea la opera „La notte degli scapoli” de Giovanni Lombardo Radice.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dar Ana Caterina Morariu este în primul rând o actriță de televiziune, în plus față de distribuția din „Squadra Antimafia”, a făcut de asemenea parte din cea a filmelor „Sorelle”, „Le stagioni del cuore”, „La maledizione dei templari”, „Guerra e pace”, „Donne assassine”, „Il mistero del lago”, „Sarò sempre tuo padre” și multe alte seriale de televiziune.

Scenă din serialul „Sorelle”, alături de Loretta Goggi

Născută la Cluj-Napoca, fiica unei cunoscute balerine clasice

De când era copilă, Caterina a demonstrat o pasiune pentru actorie și astfel, urmându-și vocația, în 2002 a obținut diploma Centrului experimental de cinematografie din Roma. În ciuda faptului că a petrecut cea mai mare parte a vieții sale în Italia, Ana Caterina Morariu este din România: s-a născut la Cluj-Napoca, la 20 noiembrie 1980, mama sa, Marineta Rodica Rotaru, este o faimoasă balerină de muzică clasică ce a decis să se mute în Italia cu fiica sa când aceasta era încă, doar o fetiță.

Cu mama ei, Ana Caterina Morariu are o legătură specială, așa cum ea a explicat ea însăși într-un interviu acordat revistei Grazia: „Mama și-a abandonat cariera pentru a mă crește pe mine și pe cei doi frați ai mei. Ea este cea care m-a învățat să am încredere în mine și să merg mereu înainte fără a răspunde la provocări. Vorbesc cu ea despre orice, de multe ori avem păreri contradictorii dar ea rămâne punctul meu de referință, așa cum au fost bunica și străbunica mea. După despărțirea părinților mei, am fost practic crescută de către femeile din familie”.

Caterina Morariu într-o scenă din filmul „Il mistero del lago”

Actrița și-a manifestat deseori dorința de a-și întemeia propria familie și de a avea mai mulți fii. Iar despre ideea ei de a-și crește copiii a declarat: „În România copiii cresc mai liberi, dar mai responsabili, dacă spui „nu”, „nu” rămâne, ei te ascultă. În Italia copiii se aruncă la pământ, fac capricii, părinții renunță imediat la critica lor și atunci reîncepe totul de la capăt.”

Din Roma, orașul unde locuiește, Ana Caterina Morariu în vara acestui an a dispărut pentru o lună de zile, fiind de negăsit: „M-am dus în România, să îl vizitez pe tatăl meu, m-am relaxat și bucurat enorm de mult!”