Cine este tânăra română sechestrată și violată timp de 10 ani în Italia și ce a declarat mama acesteia când a aflat că a fost găsită

Se numește Mihaela Maricela C., tânăra română de 29 de ani care a fost ținută în sclavie și violată timp de 10 ani de către un bărbat italian în vârstă de 52 de ani, într-o baracă situată pe un câmp din localitatea Gizzeria, provincia Catanzaro (Calabria).

Jurnaliștii de la Adevărul.ro, informează că tânăra noastră conațională a mai fost căutată  și de autoritățile române în trecut, în speță cei de la DIICOT, în urmă cu câțiva ani, după ce mama sa a dat-o dispărută.

Tânăra româncă, mamă a doi copii cu vârsta de 3 și 9 ani, amândoi născuți din violurile subite din partea bărbatului italian, a fost ținută în sclavie și abuzată sexual de către acesta din anul 2007 și până acum câteva zile, când femeia a fost eliberată de carabinieri, care au găsit baraca unde era ținută legată, în urma unui control de rutină.

Potrivit sursei citate, Mihaela mai are două surori, Cornelia și Ancuța, iar familia sa locuiește în comuna Cherchezu din județul Constanța.

Fiind cea mai mare dintre surori, Mihaela a plecat din România în urmă cu zece ani, când avea doar 19 ani și a lucrat o perioadă ca îngrijitoare pentru soția lui Aloisio Francesco Rosario Giordano. După ce soția sa a murit, Giordano a ținut-o în captivitate pe conaționala noastră în tot acest timp, mai întâi în diverse apartamente, apoi în baraca unde carabinierii au găsit-o legată în lanțuri, în condiții igienice de nedescris, cu șobolani și gunoaie peste tot, fără apă curentă și fără curent electric.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În toți acești ani, Mihaela a suferit nenumărate violuri din partea lui Giordano, iar cei doi copii ai săi au fost născuți în urma acestor violuri, fără nicio asistență medicală, nici la naștere și nici în timpul sarcinii.

Maria Trofoșilă, mama tinerei românce sechestrată și violată la Catanzaro. Sursa foto: Adevărul.ro

Ștefan Chelaru, primarul localității Cherchezu, a declarat pentru ziarul Adevărul că Mihaela provine dintr-o familie dezorganizată. Mama Mihaelei, Maria Trofoșilă, ar fi făcut trei copii cu trei bărbați diferiți. Primarul își mai amintește, de asemenea, că acum câțiva ani mama Mihaelei a anunțat dispariția tinerei iar fata a fost căutată inclusiv de DIICOT.

„Să dea Dumnezeu să fie sănătoşi nepoţii, să ajungă cu bine acasă! Să o văd eu că este bine! Nici nu ştiţi cât de mult mă bucur c-a fost găsită”, a spus mama Mihaelei pentru cei de la Adevărul.

Mai multe detalii despre acest caz puteți citi în articolul nostru de ieri: Catanzaro: tânără română de 29 de ani violată și ținută în sclavie timp de 10 ani. Din violuri a născut doi copii fără nicio asistență medicală

Distribuie acest articol