Cine sunt și ce au declarat cei 3 români care au masacrat doi pensionari italieni la Lanciano

Numele celor 3 români care i-au masacrat şi jefuit pe soţii Carlo Martelli și Niva Bazzan, au fost publicate de presa italiană. Un al patrulea bandit, un bărbat italian, este dat în urmărire de poliție.

A patra persoană implicată în jaf, un italian originar din regiunea Puglia, care se pare a fi șeful bandei, a reuşit să scape, dar se fac eforturi intense pentru prinderea acestuia. Poliţiştii informează că atenția se concentrează, de asemenea, şi asupra unei femei. În investigațiile privind jaful din vila și masacrarea familiei Martelli ar fi implicată și o femeie română, prietenă sau chiar rudă a bandiților identificați. Implicarea sa nu ar fi directă, femeia nu ar fi participat la asalt; în conformitate cu cele declarate de forțele de poliție, românca lucra ca menajeră în casa celor doi pensionari italieni și ar fi oferit elemente utile compatrioților în vederea efectuării jafului, scrie Il Messaggero.

Frații Constantin Turlica, de 22 de ani, Ion Cosmin Turlica, de 20 de ani și verișorul acestora, Ruset Aurel, 25 de ani au fost prinşi în timp ce încercau să fugă în România, după o cursă nebună între maşina lor, un Volkswagen Polo şi maşinile poliţiei, informează presa italiană.

După interogarea celor trei arestați, la comisariatul din Lanciano, aceştia au fost scoşi sub protecţie din sediu, pentru că în faţa clădirii se aflau zeci de persoane furioase, care s-au manifestat violent la vederea celor 3 hoţi români.

„Suntem surprinși că suntem cercetați în această anchetă, suntem nevinovați”, sunt declarațiile celor trei arestați, declarații făcute publice prin vocea avocatului apărării, Domenico Russo, la ieșirea din Comisariatul de la Lanciano, relatează tgmax.it.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ministrul de Interne italian Matteo Salvini a aplaudat acțiunea forțelor de ordine şi a cerut ca românii să putrezească în închisoare.

„Soții masacrați la Lanciano, în cătușe sunt trei români care fugeau cu banii furați. Mulțumesc Forțelor noastre de ordine, aceste bestii trebuie să putrezească în închisoare! Toleranţă zero!”, a scris Matteo Salvini.