Coincidență incredibilă în Italia și România: 2 autobuze cu copii au luat foc în aceeași dimineață. Minorii au fost salvați de șoferi

Două incidente identice, la circa 1 700 de kilometri distanță, s-au petrecut în cursul dimineții de astăzi, 13 iulie 2021.

Unul dintre ele s-a petrecut în Italia, în provincia Lecco din Lombardia, unde un autobuz în care se aflau 25 de copii a luat foc, dar șoferul a reușit să-i pună în siguranță pe minori înainte ca vreunul dintre ei să fie rănit.

Celălalt incident, în schimb, s-a petrecut în România, mai exact în localitatea Dumeni din Județul Botoșani, unde un autobuz, la bordul căruia călătoreau 21 de copii, a luat foc, iar șoferul i-a evacuat pe minori și a sunat după ajutor.

„25 de copii între 10 și 13 ani, din Lipomo, provincia Como, au fost salvați în această dimineață înainte ca autobuzul să ia foc, în tunelul de pe banda dinspre nord, de pe Strada Statală 36 care leagă Lecco de provincia Sondrio. Incidentul s-a petrecut în dreptul localității Lierna, în provincia Lecco, și ar fi putut avea consecințe grave. Providențială a fost intervenția șoferului care și-a dat seama că ceva este în neregulă. A reușit să oprească și să coboare copiii, care se îndreptau spre o tabără de vară din Livigno, și i-a pus în siguranță înainte ca flăcările să distrugă mijlocul de transport”, relatează din Italia ziarul La Repubblica.

Imagine de la locul incidentului din Italia. Sursă foto: La Repubblica.

„Un autocar în care se aflau 21 de copii a luat foc, în această dimineață, pe o stradă din localitatea Dumeni, comuna George Enescu. Conducătorul auto a observat că iese fum de la compartimentul motor, a evacuat imediat călătorii și a sunat după ajutor”, relatează din România publicația Botoșăneanul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Imagine de la incidentul din România. Sursă foto: www.botosaneanul.ro

Flăcările care au cuprins autobuzul din Italia au fost stinse de pompierii interveniți în scurt timp la fața locului, iar copii au scăpat nevătămați. Șapte dintre ei au fost transportați la spital pentru ulterioare verificări, dar nu au suferit răni.

Incendiul care a afectat autobuzul din România, pe de altă parte, a fost stins de șofer care a folosit mai multe stingătoare pentru a împiedica propagarea flăcărilor. Copiii români au scăpat, de asemenea, fără nicio rană.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20