Colegii asistentei românce din Italia moartă de coronavirus și-au luat rămas bun cu aplauze: Ciao, Doina!

Două minute de aplauze pentru Doina Bucătaru, acesta este omagiul emoționant pe care zeci de asistente, medici și operatori sanitari de la spitalul „S. Croce e Carle” din Cuneo (Piemont) i l-au dedicat astăzi, miercuri, 15 aprilie, colegei lor care a murit răpusă de coronavirus. În timpul plauzelor, pe un banner agățat la balcon se putea citi: „Ciao Doina”.

Doina Bucătaru avea 61 de ani și a murit marți, 14 aprilie la secția de Terapie Intensivă a spitalului unde lucra de mai mulți ani.

Încă de la începutul pandemiei de coronavirus a fost prezentă printre bolnavii de la secția de Pneumologie unde cel mai probabil s-a contaminat și ea. A fost internată pe 27 martie, iar starea ei s-a înrăutățit treptat.

Astăzi, colegii româncei noastre au dorit să-i mulțumească cu un banner pe care au scris un mesaj de rămas bun, „Ciao Doina” și cu două minute de aplauze de la balcoanele spitalului în care toată lumea își amintește de calitățile sale de om și de profesionist.

Doina Bucătaru. Foto: profilul Facebook

Originară din Șimleu Silvaniei, Doina a plecat în Italia în urmă cu mai bine de 36 de ani, după ce și-a cunoscut viitorul soț, Franco Vallati, atunci când italianul a mers în vacanță, în România. Cei doi s-au îndrăgostit și, după doi ani de relație, s-au căsătorit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Moartea femeii a întristat întreaga comunitate din Monterosso Grana, unde românca locuia împreună cu familia sa.

Pe rețelele de socializare prietenii Doinei Bucătaru au adresat sute de mesaje de condoleanțe soțului Franco Vallati, fiicei Tamara și nepoțelei Tamika.