Colete cu 2.500 de kg de carne și lactate trimise din România spre Italia confiscate de la un transportator român

Agenții de la Garda Financiară din Italia au confiscat luni, 19 decembrie 2022, circa 2.500 de kilograme de produse alimentare de la un șofer român care transporta colete din România spre Italia cu o dubă.

Potrivit publicației locale Padova Oggi, duba, înmatriculată în România, a fost oprită de Garda Financiară pentru un control de rutină în localitatea Codevigo din provincia Padova, în Veneto.

La verificarea mărfii transportate de șoferul român, oamenii legii au constatat că acesta transporta circa 500 de kilograme de produse alimentare și vegetale în cutii de carton, genți și bidoane de plastic.

Mai mult, agenții de la Garda Financiară au găsit în aceeași dubă și 2.000 de kilograme de carne de pui, de vită și de porc, care era transportată în aceleași condiții.

O parte din coletele verificate de Garda Financiară din Italia.

Având în vedere că autovehiculul nu era frigorific și produsele alimentare, care probabil erau trimise de românii din țară către cei dragi din Italia, nu erau ambalate conform normelor legale, plus faptul că nu exista nicio dovadă că alimentele au fost aprobate pentru consum, forțele de ordine au solicitat intervenția personalului specializat de la Agenția Sanitară Locală (ASL) pentru ulterioare verificări.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În urma anchetei efectuate, inspectorii de la ASL au clasificat apoi alimentele ca nefiind compatibile pentru consumul uman datorită modului în care erau transportate și ambalate.

Căpitanul Giulia Martinengo, de la Garda Financiară din Piove di Sacco (Padova), în a cărei competență se aflau agenții care au efectuat controlul, a dat astfel ordin ca cele 2,5 tone de produse alimentare să fie confiscate și distruse.

Din calculele efectuate de anchetatori reiese că valoarea alimentelor confiscate se ridică la un total de 30.000 de euro, mai scrie sursa citată.

În plus, șoferul a fost denunțat la organele competente și urmează să primească o sancțiune administrativă pentru fapta sa.