Colete cu bunuri de valoare trimise din România spre Italia, pierdute pe drum de firma de curierat. „După o zi, le-au declarat pierdute”

Incertitudinea și stresul la care poate duce utilizarea serviciilor de curierat internațional efectuate de firme lipsite de profesionalism și eficiență s-au făcut simțite în cazul unei avocate din Cluj.

Femeia a relatat pe Facebook cum a ajuns să sufere o pagubă foarte mare după ce a trimis două colete cu bunuri de valoare spre Italia, dar acestea nu și-au atins niciodată destinația.

Pachetele trimise, conținând două telefoane, o bijuterie și două ceasuri de valoare, ediție limitată, au fost expediate în zilele de 9 și 10 iunie, dar, după ce au rămas o săptămână în Austria, au dispărut misterios, informează știridecluj.ro, publicația care a transmis întâmplarea nefericită prin care a trecut avocata clujeană.

„Vreau să împărtășesc cu voi o întâmplare foarte neplăcută. Nu recomand DPD!!! Am trimis două colete în Italia, la ceva cunoștințe. Era cadou. Într-un colet erau două telefoane și o bijuterie, iar în celălalt 2 ceasuri destul de scumpe, ediție limitată.

Un colet am trimis în 9 și celălalt în 10 iunie. Ambele au rămas în Austria o săptămână și după o zi de investigație l-au declarat pierdut și că mă despăgubesc cu transportul”, a relatat clujeanca pe un grup Facebook.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

34787755cf2c90043d8e58a472f16f62

Singura compensație, așadar, pe care i-a oferit-o firma de curierat, a fost returnarea sumei achitate pentru transport. Pentru bunurile scumpe din interiorul coletelor, în schimb, nu va primi nimic.

Pe fondul acestei experiențe neplăcute, alți utilizatori au sugerat că, atunci când se trimite un colet cu obiecte de valoare, coletul trebuie asigurat, pentru a evita astfel de situații.

De asemenea, au atras atenția că astfel de incidente pot apărea indiferent de firma de curierat folosită. De altfel, nu este prima dată și nici prima firmă cu care clienții au avut astfel de probleme.

Acest incident subliniază cât de importantă este alegerea unui serviciu de curierat de încredere, dar și nevoia de a asigura coletele cu bunuri de valoare, pentru a evita pierderile și stresul asociat cu aceste situații nefericite.

Distribuie acest articol