Compania Blue Air împotriva corupţiei din România. Avion pictat cu sigla #Rezist

Compania de transport aerian Blue Air a lansat un mesaj direct şi îndrăzneţ la adresa corupţiei din România, adoptând mesajul simbol al protestelor anticorupţie, #Rezist, şi inscripţionându-l pe imaginea unui avion propriu, relatează adevărul.ro

Într-o postare ce militează pentru lupta anticorupţie, compania a publicat pe pagina de Facebook o imagine a unui avion Blue Air, pe care este inscripţionat sloganul „#Rezist corupţiei din România”.

Postarea este însoţită de un mesaj care explică poziţia companiei faţă de corupţie: „Milităm pentru o justiţie nepărtinitoare, pentru egalitate de şanse, pentru protejarea intereselor naţionale şi a valorilor româneşti construite prin muncă”.

Comentariile iscate de această iniţiativă publicitară variază de la mesaje de susţinere, promisiuni de a călători de acum încolo cu această companie, la critici la adresa serviciilor oferite, inclusiv la adresa fondatorului, Nelu Iordache, cercetat în mai multe dosare şi arestat preventiv din decembrie 2012 până în mai 2014.

Alte persoane comentează ironic: „Atunci de ce vă faceţi reclamă la Antena3 şi Româniatv?”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Blue Air este o companie română de aviație privată, cu sediul în București. Baza principală a companiei este Aeroportul Internațional Henri Coandă (OTP), principalul aeroport al Bucureștiului.

În Ianuarie 2017, flota Blue Air consta în 24 aeronave, cu vârsta medie de 23 ani.

Blue Air împreună cu Romstrade au înființat compania Infra-Group, cu intenția de a construi un aeroport privat pe o suprafață de peste 255 de hectare, la Adunații Copăceni, la 20 de kilometri Sud de București. Aeroportul va fi interconectat cu Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București, din Otopeni. Noul aeroport va permite găzduirea aeronavelor de clasă C, precum Airbus A320 și Boeing 737, cu 120 – 180 de pasageri la bord, destinate zborurilor pe distanțe scurte și medii.