Românii din Italia s-au mobilizat pentru a ajuta un român care se îndrepta spre Spania și a ajuns în spital la Brescia

Totul a început cu o postare pe Facebook făcută de Monica, o tânără femeie din București care făcea un apel duminică, 11 august 2019, pe grupul Facebook Românii din Italia pentru a-l ajuta pe vărul său rătăcit prin Italia să ajungă la destinație cu bine.

„Bună seara. Vă rog din suflet ajutați-mă și pe mine. Vărul meu a plecat vineri dimineață din România spre Spania cu autocarul. Pe drum i s-a făcut rău și șoferul, undeva prin Italia, a chemat salvarea și l-a trimis la spital, iar el și-a continuat drumul cu ceilalți pasageri. Vărul meu acum este internat în Spitalul Civil Brescia, la neurologie. Se numește Horopciuc Dumitru, poate este cineva prin zona spitalului și dorește să-l ajute să ajungă la destinație. Vă rog, ajutați-l, este speriat, nu știe să vorbească italiană. Puteți merge să vorbiți cu el cei care doresc și stau aproape. Mai jos sunt poze cu el. El se numește Horopciuc Dumitru, dar lumea îi spune Mitică. HAIDEȚI ROMÂNII, ȘTIU CĂ AVEȚI SUFLET MARE, AJUTAȚI ȘI ACEST BĂIAT”, este mesajul transmis de Monica.

În scurt timp românii din Italia, nu numai că au distribuit apelul Monicăi de mii de ori, în speranța că se va găsi cineva să-l ajute, dar foarte mulți s-au oferit să se interese personal de starea sa. Unii au sunat la spital pentru a se interesa de el, alții au fost în persoană acolo, cum ar fi Cătălin Tofalianu și ținem să-i felicităm pe toți pentru solidaritatea de care au dat dovadă din nou, ca întotdeauna, când un conațional a avut nevoie de ajutor.

Printre cei care s-au interesat de Dumitru astăzi și au încercat să-l ajute, se numără și doamna Elena Blănaru, care locuiește în Brescia, este voluntară la Crucea Roșie Italiană și a văzut apelul Monicăi după ce l-am distribuit pe pagina Facebook a revistei noastre.

Doamna Blănaru, care a vorbit cu doctorii de la spitalul din Brescia și i-a pus în legătură și cu Monica, verișoara lui Dumitru, a avut amabilitatea să ne informeze astăzi despre starea tânărului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Astăzi, la ora 13.00, am fost la spital. Acolo am găsit un mediator cultural pe care l-a chemat medicul, împreună cu ei am vizitat tânărul. Într-adevăr, este foarte confuz. Împreună cu spitalul am contactat verișoara lui care a confirmat că tânărul suferă de… (n.r. – pentru a respecta viața privată a tânărului, nu vom specifica boala de care suferă) și lua medicamente. Am rugat-o pe verișoara lui să ne trimită rețeta cu medicamentele care le ia ca să știe doctorii ce tratament să-i facă. Spitalul e în legătură permanentă cu verișoara lui prin intermediul mediatorului cultural, poate să vă confirme și ea”, ne-a relatat doamna Blănaru.

Totodată, conaționala noastră ne transmite și un mesaj din partea doctoriței care se ocupă de situația lui Dumitru pentru toți cei care s-au mobilizat să-l ajute pe tânărul român.

„Rog Rotalianul – Revista Românului din Italia să comunice românilor din Brescia în legătură cu cazul lui Dumitru care este internat în Spitalul Civil din localitate să nu mai sune sau să meargă să-l caute. Doctorița care îl are în grijă m-a rugat să vă transmit acest mesaj. Familia lui a fost contactată telefonic prin intermediul unui mediator cultural. Dumitru se simte bine, în maxim 2 -3 zile va fi externat si nu se dă voie să stea nimeni cu el. Vă garantez că e pe mâini bune și îngrijit cum se cuvine. Vă mulțumesc”, a transmis femeia română.

„Nu este în stare gravă, cum se spune, i s-au făcut toate analizele și sunt ok, numai că medicii nu știau că suferă de această boală”, a mai precizat Elena Blănaru.

Distribuie acest articol