Concert caritabil susţinut la Roma, trei coruri italiene în favoarea echipei de fotbal de stradă a României

Pe data de 8 iunie 2019, la Roma, va avea loc un Concert caritabil în favoarea echipei feminine de fotbal de stradă a României, selecţionată la campionatul mondial Homeless World Cup – Cardiff 2019. Concertul va avea loc într-o locaţie deosebită: Basilica Sant’Eustachio (sec. VIII) lângă celebrul Pantheon din centrul Romei, ae arată într-un comunicat sosit pe adresa redacției noastre.

Cele trei prestigioase coruri romane sunt dirijate de Maestra Paula Gallardo (Argentina) şi vor interpreta un repertoriu de muzică clasică sacră şi profană de autor, muzică populară tradiţională italiană şi multietnică în limba originală.

Corurile participante la concert sunt: NONSOLOCORO APCT , COROINCANTO, NUOVO CORO POPOLARE

În acest an, din echipa naţională a României de fotbal de stradă fac parte 8 fete care luptă împotriva sărăciei, împotriva singurătăţii, discriminării, excluderii, ignoranţei şi indiferenţei.

Obiectivul Concertului este acela de a aduna fondurile necesare transportului de la Timişoara la Cardiff şi organizarea unei tabere de antrenament precum şi a oferi jucătoarelor echipamentul standard pentru competiţia oficială.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Evenimentul este organizat de un grup de români care locuiesc la Londra şi Roma, care au răspuns apelului venit din partea lui Mihai Rosuş, preşedintele Asociaţiei Club Sportiv Fotbal de Stradă Metanoia (ACS Fotbal de Stradă) din Timişoara. Lor li s-au alăturat şi câţiva italieni inimoşi, cum ar fi membrii celor trei coruri şi Mons. Pietro Sigurani de la Basilica Sant’Eustachio, care a deschis porţile locaşului pentru a găzdui evenimentul.

La eveniment va fi prezent şi Nicoale Dubei, co-fondator al Echipei Italiei de Fotbal de Stradă, care a câştigat Cupa WHC în 2004 şi 2005.

Timp de mai bine de un deceniu, proiectul „Fotbal de Stradă” a oferit mai multor tineri cu probleme sociale posibilitatea de a se afirma în faţa unei lumi întregi. Mihai Rosuş, creatorul naţionalei homeless, a decis că în 2019 e rândul fetelor să meargă la Mondiale. În luna iulie, opt tinere care nu au avut parte de cea mai fericită copilărie vor lua calea Ţării Galilor cu gândul la o medalie în culorile României.

Naţionala feminină de fotbal de stradă ar avea nevoie de circa 5.000 de euro pentru Cardiff. La fel ca în anii trecuţi, Mihai Rosuş nu a primit niciun semnal de la FRF, în timp ce apelul la autorităţile locale s-a blocat în birocraţie, bugetul nefiind aprobat la momentul cererii.

@rotalianul