Concurs „MISS BADANTE” în Italia. Condiții de participare și premiile puse în joc

Duminică, 22 octombrie 2023, se va desfășura la Roma cea de-a opta ediție a Concursului Internațional Miss Badante International, adresat femeilor de toate naționalitățile care locuiesc în Italia și își desfășoară aici munca în domeniul asistenței bătrânilor, ca menajere, bone sau babysitter.

Competiția este concepută și organizată de către Elena Rodica Rotaru și se va desfășura la restaurantul „Le Mille e una Notte” din via Toscana 41 (zona Parioli), între orele 12:00 și 18:00.

Evenimentul va fi prezentat de actorul italian Antonio delle Donne, cunoscut publicului pentru participarea la emisiuni RAI. Nu vor lipsi momente artistice susținute de cântăreața Marcia Sedoc (Suriname / Italia) și Vasile David, solist român stabilit în Italia. 

1f7f5226-aeea-4d06-8e09-36cb75bb099e

 

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Va fi o zi dedicată doamnelor care, pe tot parcursul anului, au grijă de ceilalți, lucrând în special în domeniul asistenței față de persoanele în vârstă și cele fragile. Un premiu pentru a valoriza și aduce în prim plan o categorie adesea invizibilă, dar fundamentală pentru societatea italiană”, precizează organizatorii. Miss Badante International 2023 este o oportunitate și pentru a petrece o zi de sărbătoare, de a se simți protagoniste dar și de a se prezenta și de a-și spune poveștile în fața publicului. Până în prezent, la eveniment au participat doamne din diferite țări, printre care România, Moldova, Ucraina și Georgia.

Cine poate participa?

Concursul este deschis femeilor de toate vârstele și naționalitățile, cu condiția ca acestea să lucreze de cel puțin 3 luni în Italia ca asistenți la domiciliu pentru vârstnici, persoane cu dizabilități sau copii sau au lucrat ca lucrătoare casnice în Italia.

Cum se desfășoară competiția?

Vor fi trei probe: prezentarea concurentelor în portul tradițional din țara de origine, prezentare în costum de seară și a treia și ultima probă va fi proba artistică, de talent și de cultură generală. Concurentele vor putea prezenta un moment de muzică, dans, poezie sau teatru.

Criteriile de evaluare sunt: ​​prezența scenică, originalitatea, creativitatea și ingeniozitatea

Președinta juriului este Livia Malcangio, jurnalist, director la Departamentul de Relații Internaționale din cadrul Secretariatului Permanent al Summitului Mondial pentru Premiul Nobel, Michelangelo Letizia (jurnalist), Massimo Meschino (organizator Concursuri naționale), Roberto Mercuri (jurnalist), Candida Silvestri (profesoară sport, coregraf), Marcia Sedoc (artist).

Juriul Web: președinta juriului Mihaela Dumitru, expert consultant financiar, Silvana Gavosto (fashion blogger), Marianna Soronevych (jurnalistă, Ucraina), Rodica Ciobotaru (expert asistență bătrâni, colaborator presă).

Premii

Premiul III – O cină la restaurantul „Le mille e una notte” oferită de restaurant;

Premiul II – Un sejur de weekend în satul medieval Sabina din San Polo di Tarano, oferit de organizatorul Elena Rodica Rotaru și sponsorul Salvatore Braca (la Holiday House by Elena Rodica Rotaru);

Premiul I WEB și Premiul I  – Un sejur de weekend pe splendida insulă Ventotene, oferit de Pandataria Film și Elena Rodica Rotaru.

MISS badante WEB / Pentru doamnele care doresc să participe, dar nu pot veni personal la Roma la concurs, există posibilitatea de a se înscrie la Categoria WEB

Aplicațiile trebuie trimise până la 18 octombrie 2023 (detalii la sfârșitul comunicatului de presă). Câștigătoarea va fi invitată să ridice premiul la Finala Miss Badante 2023 care va avea loc pe 22 octombrie.

Iată care sunt condițiile de participare:

– înălțimea minimă de 160 cm;

– vârsta între 20 si 70 de ani.

– Concurenta trebuie să demonstreze că a lucrat cel puțin 3 luni în domeniul asistenței la domiciliu pentru bătrâni/persoane cu dizabilități/copii sau menajeră în Italia

Participarea este deschisă tuturor femeilor de diferite naționalități care sunt rezidente și lucrează în Italia. Pentru a participa la finala din 22 octombrie, concurentele trebuie să vină cu un costum tradițional sau un articol vestimentar din țara de origine și o rochie de seară elegantă.

NOTĂ – Participarea la Concurs este gratuită pentru ambele Categorii (Finală, web). Pentru duminică, 22 octombrie, există posibilitatea de a servi meniu de prânz + intrare la spectacol, la prețul de 50 de euro, pentru concurente doar meniul, redus la 30 de euro.

Înscrieri

Înscrierea la ambele categorii se va face exclusiv prin înregistrare online gratuită pe Facebook @missbadanteitaliabyelenarodicarotarufashion și trimițând un e-mail la: lika.eventi@gmail.com, rotaru_fashionblog21@libero.it specificând la ce secțiune se participă.

Pentru a participa, trebuie să trimiteți două fotografii la adresa de e-mail:

lika.eventi@gmail.com și rotaru_fashionblog21@libero.it

  • o fotografie de prim-plan;
  • o fotografie în picioare, într-o rochie elegantă;
  • scurtă descriere: nume/prenume, vârstă, naționalitate, job, hobby-uri etc.

FOTOGRAFIILE RETUȘATE SAU CU FILTRE NU SUNT PERMISE!

INFORMAȚII: 0039/3276303494 WhatsApp (Elena).

Parteneri și sponsori: Pandataria Film, Dentalcare, Pasticceria Cardone 1846 Bagnara Calabra, Elena Rodica Rotaru Moda, Coafura Bacanu Marilena, Restaurantul „Le Mille e una notte”, Premii C4 de Roberto Costantini (Guidonia), Dj/ Foto: Lilian Foto Muzica

Partener media: Paese Roma Quotidiano, Fashionluxury.info, LikaRotaruFashion

Birou de presă: Media XTE / Miruna Căjvaneanu.