Consulat itinerant în Sardinia: obținerea de pașapoarte, titluri de călătorie, procuri și alte documente

Ambasada României în Italia anunță organizarea unui consulat itinerant la Cagliari, în Sardinia, în perioada 10 – 14 mai 2021. „În cazul în care situația sanitară o va permite, o echipă a Secției Consulare a Ambasadei României la Roma se va deplasa în orașul Cagliari din Insula Sardinia, pentru a oferi servicii și asistență consulară cetățenilor români din regiune”, scrie într-o postare pe pagina Facebook a instituției.

Consulatul itinerant se va organiza la sediul CGIL din Cagliari, Viale Monastir, nr. 15, CAP 09122. În cazul în care situația epidemiologică nu va permite organizarea consulatului itinerant, acesta va fi amânat la o dată care va fi comunicată ulterior de misiunea diplomatică.

Se vor efectua următoarele servicii consulare:

  • preluarea datelor în vederea emiterii pașapoartelor electronice și a titlurilor de călătorie;
  • acte notariale (procuri, declarații, adeverințe cazier judiciar, obțineri acte extrajudiciare etc.);
  • eliberarea pașaportului dacă acesta se află la Secția Consulară;
  • preluarea dosarelor pentru prima Carte de Identitate pentru minorii care au împlinit vârsta de 14 ani.

Cetățenii interesați pot solicita programare numai online, la adresa de e-mail:  roma.info@mae.ro, până cel mai târziu miercuri, 28 aprilie 2021, orele 17:00. La rubrica „Subiect” din e-mail este recomandat să se scrie: „Solicitare programare Consulat itinerant Sardinia – mai 2021.” NU se vor face programări telefonice!

Mesajul prin care se solicită programarea trebuie să conțină:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
  • datele personale ale solicitantului;
  • serviciul consular solicitat (ex: pașapoarte electronice sau titluri de călătorie, procuri sau declarații, adeverință cazier judiciar);
  • în cazul solicitării unei procuri, numele și Codul Numeric Personal al împuternicitului;
  • dovada rezidenței în Insula Sardinia;
  • numărul de telefon mobil la care puteți fi contactat;
  • atașați documentul dvs. de identitate și toate celelalte documente necesare în vederea obținerii serviciului consular dorit (verificați lista pe http://roma.mae.ro/local-news/3054).

Fiecare persoană care solicită un serviciu consular urmează să primească pe email confirmarea datei și orei programării. Respectarea orei de programare este obligatorie, nerespectarea acesteia ducând la anularea/neefectuarea serviciului.

Cetățenii români care vor solicita servicii consulare sunt rugați ca la data programării să se prezinte cu documentele de identitate românești valabile și/sau actele de stare civilă în original și fotocopie color.

Se vor respecta cu strictețe condițiile sanitare impuse de autoritățile italiene, precum: distanța de siguranță, folosirea obligatorie a măștilor, dezinfectarea mâinilor, plata cu card bancar etc.