Consulatele României din Italia își suspendă activitatea cu publicul pe o perioadă nedeterminată

Ambasada României în Italia informează pe pagina de Facebook că se suspendă începând cu data de 16 martie activitatea cu publicul la oficiile consulare române din această țară.

Redăm mai jos textul informativ publicat de instituția diplomatică română:

Ca urmare a măsurilor adoptate de autoritățile italiene în contextul epidemiei de Coronavirus și în scopul protejării cetățenilor români, vă informăm că:

Începând cu data de 16 martie 2020, se suspendă serviciile consulare cu publicul, pe o perioadă nedeterminată, la toate oficiile consulare românești din Italia.

Această măsură este justificată de necesitatea evitării aglomerărilor din cadrul oficiilor consulare, în conformitate cu măsurile de urgență sanitară luate de autoritățile italiene.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Întreg personalul consular rămâne la dispoziția cetățenilor români pentru acordarea de asistență consulară de urgență (decese, accidente, acte solicitate de autoritățile locale în contextul pandemiei, etc.).

Cetățenii care au programări pentru perioada următoare vor primi un e-mail prin care se comunică anularea programării, pe adresa de e-mail utilizată la crearea contului pe econsulat.ro.

Informații privind serviciile consulare și numerele de telefon la care puteți primi asistență consulară sunt disponibile pe site-ul roma.mae.ro și pe pagina Facebook ale Ambasadei.

De îndată ce activitatea cu publicul va fi reluată, vor fi luate toate măsurile necesare pentru a asigura posibilitatea reprogramării cu celeritate a tuturor solicitanților ale căror programări inițiale au fost anulate.

Depășirea cu succes a acestei situații extraordinare depinde și de buna cooperare dintre Ambasadă și cetățeni. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Nu uitați măsurile adoptate de guvernul italian, valabile în TOATĂ Italia:

  • Evitați orice deplasare care nu este urgentă‼️
  • Rămâneți pe cât posibil acasă‼️
  • Nerespectarea acestor prevederi se poate pedepsi inclusiv cu sancțiuni de ordin penal.

Distribuie acest articol