Consulatul român de la Torino avertizează: Pericol de desprindere a 500.000 de metri cubi de gheață dintr-un ghețar

Consulatul General al României la Torino a publicat joi, 6 august 2020, pe pagina sa de Facebook, un avertisment cu privire la pericolul derivat din desprinderea a sute de mii de metri cubi de gheață dintr-un ghețar situat în regiunea Valle d’Aosta. Reprezentanții Consulatului sfătuiesc cetățenii români să evite acea zonă în perioada imediat următoare.

„Ținând cont de situația din regiunea Valle d’Aosta, unde un volum de gheaţă estimat la 500.000 de metri cubi este pe punctul de a se desprinde din gheţarul Planpincieux, situat pe teritoriul comunei Courmayeur, vă recomandăm evitarea acestei zone în această perioadă”, se arată în mesajul Consulatului.

„Conform ordonanței primarului din localitatea Courmayeur circulația pe mai multe drumuri aflate la o altitudine mai joasă, care duc la Val Ferret, a fost sistată. Reamintim că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de urgență al oficiului consular. +393387568134”, mai precizează instituția română.

Aceeași ordonanță a primarului din Courmayeur a dispus evacuarea a circa treizeci de locuințe din zonă până la ora 11:00 de astăzi. În total, circa 70 de persoane au fost evacuate din aceste case. Potrivit informațiilor din presa locală, această situație va dura cel puțin trei zile.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul