Consulatul român la Roma: Titlul de călătorie se poate solicita fără programare prealabilă

În atenția cetățenilor români de pe teritoriul regiunilor Abruzzo, Campania, Lazio, Sardegna și Umbria: pentru obținerea unui „Titlu de călătorie” care vă permite întoarcerea în România în cazul în care aveți documentele de identitate expirate sau nu dețineți niciun document de acest tip, vă puteți adresa fără programare, la Consulatul român din via Libano, numărul 40 (zona Eur).

Eliberarea Titlurilor de călătorie se face fără o programare prealabilă, este de ajuns să vă prezentați la ghișeele Consulatului în timpul programului de lucru cu publicul, în zilele de luni până vineri, între orele 09:00 – 13:00.

Pentru toate celelalte documente emise este necesară o programare prealabilă, care se poate face pe platforma online econsulat.ro.

Titlul de călătorie este util doar pentru a vă întoarce în România!

Eliberarea „Titlurilor de călătorie” se face la Consulatul român de la Roma fără o programare prealabilă, este de ajuns să vă prezentați la ghișeele Consulatului în timpul programului de lucru cu publicul, în zilele de luni până vineri, între orele 09:00 – 13:00.

Titlul de călătorie se eliberează cetăţenilor români aflaţi în străinătate, care nu mai posedă documente de călătorie valabile, numai pentru ca titularul să se întoarcă în România.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Valabilitatea titlului de călătorie nu poate depăşi 30 de zile, într-un interval de 6 luni.

Prezenţa solicitanţilor de titluri de călătorie la sediul oficiilor consulare este obligatorie. Excepţie fac minorii sub 14 ani pentru care părinţii se pot prezenta cu 2 fotografii tip paşaport.

Pentru întocmirea titlului de călătorie pentru copiii cu vârsta mai mică de 14 ani nu este obligatorie prezenţa acestora la sediul Secţiei Consulare, fiind suficient ca părinţii să prezinte o fotografie de dată recentă a minorilor.

1. Eliberarea titlului de călătorie pentru adulţi – documente necesare:

  • documente de identitate româneşti expirate – paşaport sau carte de identitate, ÎN ORIGINAL şi copie,
  • în cazul în care paşaportul/cartea de identitate au fost furate, solicitantul trebuie să depună, ÎN ORIGINAL, raportul poliţiei sau al carabinierilor eliberat în urma declaraţiei de furt,
  • oricare alt document de identitate sau de stare civilă, eliberat de autorităţile române (carte de alegător, certificat de naştere/căsătorie, permis de conducere auto, livret militar, diploma de studii cu fotografie etc. ÎN ORIGINAL şi copie).

2. Eliberarea titlului de călătorie pentru minori – documente necesare:

  • este obligatorie prezenţa minorului dacă acesta a împlinit 14 ani; pentru minorul sub 14 ani, prezenţa nu este obligatorie – părinţii pot prezenta 2 fotografii tip paşaport;
  • este obligatorie prezența ambilor părinți;
  • certificatul de naştere românesc al copilului sau certificatul de naștere italian plurilingv, în care să fie trecuţi părinţii, eliberat de Primăria locală în baza Convenției de la Viena din anul 1976 în original şi copie sau extrasul de naştere italian, în care să fie trecuţi părinţii, apostilat de Prefectura locală, în original şi copie. Apostila se obţine de la Ufficio Legalizazzioni din cadrul Prefecturii de rezidenţă.

Mai multe informații pe site-ul Ambasadei României în Italia.

Distribuie acest articol