Consulatul României la Torino avertizează: Programările sunt gratuite, nu apelați la serviciile unor persoane din afara sediului nostru

Programările pentru serviciile consulare sunt gratuite, iar transmiterea datelor cu caracter personal unor indivizi sau societăți de consultanță care pretind a fi colaboratori ai consulatelor este un gest extrem de riscant. Datele pot fi folosite în tot felul de escrocherii, în dauna persoanelor respective.

În acest sens, Consulatul General al României la Torino reiterează într-o postare pe pagina Facebook importanța protejării datelor cu caracter personal:

„Programările pentru serviciile consulare sunt gratuite! Nu apelați la serviciile unor persoane sau societăți de consultanță care pretind a fi colaboratori ai Consulatului General al României la Torino. Puteți fi victime ale infracțiunii de înșelăciune și furt de identitate.
Oficiul consular nu își asumă nicio responsabilitate pentru plățile și serviciile solicitate sau efectuate în afara sediului nostru.”

Este recomandat ca programările la consulate să fie făcute numai pe platforma econsulat.ro, unde informațiile personale sunt protejate în temeiul legii UE privind protecția datelor.

Fiecare serviciu necesită o programare separată, cu excepția titlurilor de călătorie solicitate în situații de urgență, dovedite cu documente justificative și care presupun revenirea imediată în România. În consecință, titlurile de călătorie care nu reprezintă o urgență se efectuează doar pe bază de programare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cum puteți face o programare: https://roma.mae.ro/node/479?fbclid=IwAR1FH65ectA_DpYxxqNg2pDeGixoNPMCBPEJA5c1xKUd1IvWbGUPSopAV3U