Consulatul României la Torino și „Agenzia delle Entrate” din Italia, sesiuni de informare cu privire la declarația de venituri

Consulatul General al României la Torino, în colaborare cu „Agenzia delle Entrate” (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală) organizează în zilele de 7 și 8 iulie 2022, întâlniri pe tema declarație de venituri, care în Italia poate fi de tip „730” sau de tip „Unico”.

Joi, 7 iulie, cei interesați sunt invitați începând cu ora 16.00 la sediul „Direzione regionale del Piemonte” din Torino, corso Vinzaglio, nr. 8, la etajul al doilea, sala „Castello”.

Vineri, 8 iulie, întâlnirea va avea loc online, între orele 16.00 – 18.00. Cetățenii români se pot înscrie la adresa de email: torino@mae.ro.

Toți cei care au depășit venituri de 8.000 de euro în 2021 sunt obligați să depună declarația de venituri. De asemenea, lucrătorii care au avut două contracte de muncă pe perioada anului trecut au această obligație.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu toate acestea, declarația poate fi prezentată chiar dacă acest venit de 8.000 de euro nu este atins, deoarece poate fi utilă pentru obținerea deducerii impozitului pe venitul personal IRPEF pentru membrii de familie dependenți, adică reducerea impozitelor prevăzute în cazul copiilor sau soților aflați în întreținere.

Pe acest subiect vă invităm să citiți următorul articol: Declarația 730 în Italia, scutirile de care lucrătorii pot beneficia la impozitul pe venit.