Contrabandă cu țigări în Italia, român arestat și amendat cu 360 000 de euro

Un cetățean român în vârstă de 57 de ani, care era căutat de mai mult timp de autoritățile italiene a fost arestat vineri, 7 mai 2021, la Moncalieri, în provincia Torino din Piemont.

Conaționalul nostru avea pe numele său un mandat de arestare după ce un tribunal italian l-a condamnat la închisoare și la plata unei amenzi de ordinul sutelor de mii de euro pentru contrabandă cu țigări pe teritoriul Italiei.

„În cursul zilei de vineri, polițiștii de la Comisariatul Barriera Nizza (din Torino – n.r.) au efectuat o serie de investigații menite să identifice un cetățean român de 57 de ani, căutat pentru că avea pe numele său un ordin de încarcerare. Mai exact, bărbatul a fost condamnat la 10 luni și 20 de zile de închisoare, precum și la plata unei amenzi de 360.000 de euro, pentru infracțiuni legate de contrabanda cu țigări”, informează Polizia di Stato printr-un comunicat de presă publicat pe site-ul instituției.

Din cele relatate de polițiștii italieni reiese că bărbatul român a refuzat să deschidă ușa atunci când polițiștii s-au prezentat la locuința lui, prefăcându-se că nu este acasă, dar agenții nu s-au lăsat înșelați așa ușor.

„Verificările au început cu consultarea bazei informatice de date și a serviciilor de evidență a populației municipale și regionale care au condus anchetatorii la un apartament din Moncalieri. Pe ușa apartamentului era scris un nume de familie asemănător, dar diferit și nu răspundea nimeni. Agenții au așteptat apoi cu răbdare, ascunzându-se în curtea clădirii, până când l-au văzut pe bărbatul căutat părăsind locuința și au trecut astfel la arestarea lui”, se mai precizează în comunicatul polițiștilor italieni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol