Convinsă că are COVID-19, o femeie s-a aruncat de la etajul 5 de teama virusului

Nu era o persoană bolnavă psihic, cel puțin nu în mod oficial și nu a suferit de depresie niciodată, dar pandemia a adus-o la capătul puterilor, mai ales după ce a împiedicat-o să-și desfășoare profesia pe care o iubea atât de mult: cea de educatoare la grădiniță. Convinsă că a fost infectată cu noul coronavirus, o italiancă în vârstă de 45 de ani a decis astfel să-și pună capăt zilelor, aruncându-se în gol de la etajul 5 al clădirii în care locuia, situată în cartierul Portuense din capitala Italiei.

Potrivit ziarului Il Messaggero, femeia era obsedată de ceva timp de posibilitatea de a contracta virusul, dar în ultimele zile această obsesie s-a dublat după ce a început să sufere de o tuse persistentă. Convinsă tot mai mult că are COVID-19 și întristată de faptul că nu putea să se întoarcă la muncă din 14 septembrie, educatoarea italiană a intrat într-o depresie puternică, iar în cele din urmă a cedat psihic și a recurs la extremul gest.

Toate acestea, în ciuda faptului că soțul femeii și medicul de familie au încercat să o convingă, fără succes, că nu se întâmplă nimic grav. Soțul a dus-o apoi, în cursul zilei de marți, 8 septembrie 2020, chiar și la spital pentru a efectua testul pentru COVID-19.

„Era tot mai îngrijorată, vorbea fără încetare despre boală. La un moment dat am mers să facem testul cu tampon, l-a făcut, dar continua să fie foarte agitată și să se comporte ciudat”, le-a spus polițiștilor soțul femeii.

În seara aceleiași zile a fost la fel de agitată și nici pe parcursul nopții starea psihică a femeii nu s-a îmbunătățit, în ciuda faptului că soțul a stat treaz toată noaptea lângă ea, încercând să o convingă să se odihnească. Într-un final, femeia a adormit și la fel și soțul, dar la ora 7:00 dimineața ea s-a trezit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fără să stea prea mult pe gânduri, femeia a scris un bilet de adio pentru a-și saluta partenerul de viață și pentru a-și lua rămas bun de la copilul lor, apoi a luat un scaun și l-a pus sub fereastră, iar ceea ce a urmat ne putem imagina cu toții. Impactul cu asfaltul în urma saltului în gol de la geamul apartamentului situat la etajul 5 al clădirii i-a provocat decesul pe loc.

Un trecător a găsit trupul fără viață al educatoarei și a alertat imediat forțele de ordine. Poliția a deschis o anchetă pentru a verifica versiunea soțului în legătură cu această tragedie, dar, după primele investigații, anchetatorii sunt tot mai convinși că femeia s-a sinucis. Procurorul Pierluigi Cipolla, care conduce ancheta, a dat dispoziție să fie efectuată și autopsia, iar investigațiile continuă pentru a elimina orice dubiu că nu a fost vorba de instigare la sinucidere, o procedură obligatorie pentru Procuratură, mai precizează sursa citată.

Reamintim pe această cale tuturor românilor din Italia că avem la dispoziție linii telefonice și chat-uri online care pot ajuta oamenii să treacă peste aceste gânduri negre sau pot ajuta apropiații acestora să-i îndrume spre alegeri mai bune. Acestea sunt:

 • Telefono Azzurro (pentru persoane sub 18 ani)
   – http://www.azzurro.it
   – http://www.azzurro.it/chat.html (asistenţă prin chat)
   – Telefon 19696
 • Telefono Amico
   – http://www.telefonoamico.it
   – Telefon: 199 284 284

Tot pe teritoriul Italiei mai este în curs, proiectul ”Itaca”, care oferă ajutor, susținere, informații și instrumente utile pentru depășirea depresiei. Cei interesați pot suna la numărul verde:

800.274.274 sau pot trimite un e-mail la linea.ascolto@progettoitaca.org

Deasemenea, Fundația IDEA(Istituto per la ricerca e la prevenzione della depressione e dell’ansia), a pus la dispoziție numărul verde: 800 538 438.

Discuțiile cu persoanele calificate, ședințele cu psihologii, au toate un caracter de confidențialitate secret, nicio informație privitoare la pacient, la afecțiunile sale sau la terapia folosită nu pot deveni publice fără acordul expres al acestuia.