Copii români abuzați sexual de un fost profesor italian de religie. Bărbatul a fost condamnat la 6 ani de închisoare

Un fost profesor de religie a fost condamnat definitiv în Italia la 6 ani de închisoare, după ce s-a dovedit că a abuzat sexual de doi frați români minori. „Era un om de mare încredere pentru familia noastră, făcea meditații cu băieții la mai multe obiecte fiind o persoană deosebit de cultă și de inteligentă. N-am crezut niciodată că ar putea profita în vreun fel de copiii mei”, ne-a declarat telefonic mama băieților.

Avocatul italian care a avut sarcina să-i apere pe cei doi copii români a fost Marco Crocitta, care pe lângă reprezentarea și apărarea în fața instanței a acestora, a contribuit și la susținerea morală a membrilor familiei de români. „Mama băieților a suferit mult din cauza celor întâmplate, dar a avut de asemenea curaj și tărie sufletească și a vrut cu orice preț să se facă dreptate pentru copiii ei. Nu a fost un proces ușor, dar important este că în cele din urmă cel vinovat e după gratii”, ne-a spus avocatul Crocitta.

Instanța de judecată a hotărât că bărbatul, cu inițialele F.C., fost profesor de religie la școala din Santo Stefano di Aspromonte (Reggio Calabria), este responsabil pentru infracțiunile de violență sexuală agravată în dauna celor doi frați români, care aveau 12 și respectiv 13 ani la vremea când s-au petrecut faptele.

Mama copiilor ne-a povestit că fostul profesorul era un bun prieten de familie, care venea deseori în casa românilor noștri: „Îl puneam în capul mesei, l-am respectat și l-am primit mereu cu drag în casa noastră, era un om în vârstă și părea serios, blând, aveam foarte mare încredere în el. Băieții mergeau acasă la el, îi ajuta la toate materiile și ne-a fost mereu alături când am avut probleme. În puține cuvinte, vă pot spune că era ca un înger pentru familia noastră.”

„Îngerul” s-a transformat în demon când băiatul cel mai mare a prins curaj și i-a povestit mamei sale ceea ce se întâmpla acasă la profesorul pensionar, în timpul meditațiilor:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„A încercat de mai multe ori cu băiatul cel mai mare”, ne-a mai spus mama copiilor, „dar el a știut să se opună, însă cel mic i-a căzut ușor pradă. Între el și fostul profesor au avut loc masturbări reciproce, precum și alte abuzuri de natură sexuală. Băiatul cel mare nu mi-a spus nimic despre ce i s-a întâmplat lui, personal, până într-o zi când cel mic i-a povestit ceea ce i se întâmpla cu fostul profesor de religie. Băiatul mai mare nu a mai stat pe gânduri și a venit direct la mine și mi-a povestit. Drept vă spun la început nu l-am crezut, dar mi-a zis: ‘Uite, mama, că nu doar cu el face lucrurile astea, ci și cu mine a încercat. Tocmai de aceea nu ți-am spus nimic, îmi era teamă că nu ai să mă crezi’”.

Au urmat procese lungi, de aproximativ trei ani și jumătate, copiii au fost ascultați de specialiști și spusele lor au fost evaluate de psihologii tribunalului ca fiind adevărate. În cele din urmă, după un proces în primă instanță, unul în apel și un proces de recurs în fața Înaltei Curți de Casație, Avocatul Marco Crocitta, ales de familia de români să le fie apărător, a reușit să facă dreptate. Fostul profesor de religie a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare, la interzicerea drepturilor de a ocupa funcții publice și de a lucra cu minori.