Italia: Copii români la sărbătoarea mărțișorului din Vasto

Duminică 3 Martie, Asociația Vocea Românilor din Vasto a organizat a patra ediție a Sărbătorii Mărțişorului. Evenimentul a avut loc la Teatrul Politeama Ruzzi din Vasto și s-a bucurat de o numeroasă prezență a românilor din oraș şi din împrejurimi, se arată într-un comunicat primit pe adresa redacției noastre.

Adevăratele vedete ale evenimentului au fost copiii de la Școala Românească din Vasto, care au adus pe scenă atmosfera primăverii prin cântece, poezii și dansuri populare. Ansamblul de dans popular Cununa, compus din doamne inimoase, de toate vârstele, a încântat publicul cu ironia și veselia care îi caracterizează pe români în momentele de sărbătoare.

Oaspeți de onoare ai acestei sărbători au fost cunoscuții interpreți Gheorghe Turda și Cătălin Crișan. Recitalurile acestor doi artiști au fost foarte apreciate de către publicul prezent în sală care, pentru o vreme s-a simţit ca acasă, în România.

La eveniment a participat Francesco Menna, primarul din Vasto, Gino Marcello şi consilierul Alessandra Cappa. Din partea Regiunii Abruzzo a fost prezent consilierul regional Manuele Marcovecchio, care a confirmat sprijinul acordat de Consiliului Regional comunităţii româneşti din regiune.

Ca întotdeauna, Ambasada României în Italia a fost prezentă la manifestare; mesajul Ambasadorului George Gabriel Bologan a fost transmis de către Consulul Ionuț Urs.
Asociația Vocea Românilor din Vasto mulțumeşte tuturor colaboratorilor și vă urează o primăvară plină de împliniri!

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Sărbătoarea mărțișorului la Vasto, în Italia