Copiii unei românce din Italia au aflat de pe Facebook că mama lor e moartă, de 8 ani nu mai știau nimic de ea

O situație dramatică este cea a unei tinere femei românce în vârstă de 35 de ani din Italia  care s-a stins departe de casă, pe un pat de spital din Ferrara. Singură, fără rude sau prieteni apropiați, Viorica Burtea a zăcut mai multe zile la morga spitalului, fără ca nimeni să știe cum ar putea lua legătura cu rudele sale.

Un articol apărut în presa italiană, în care se făcea apel la cei care ar fi putut da relații despre identitatea femeii românce, a pus în mișcare comunitatea românilor din Italia, care a distribuit pe Facebook fotografia actului de identitate italian al femeii. Astfel, de la un român la altul, au ajuns să afle despre moartea mamei lor și copiii Vioricăi Burtea, în vârstă de 14 și 15 ani, care trăiesc în județul Prahova și se află sub îngrijirea bunicilor.

Viorica nu a avut o viață tocmai ușoară, a trebuit, după nenumărate dificultăți, să își lase copiii la bunici și să ia calea străinătății, unde se pare că nu a găsit prea multe oportunități pentru că din anul 2011 nu mai dădea nici un semn de viață celor de acasă, și-a făcut pierdute urmele complet. În anul 2016 a fost dată dispărută de rudele din țară, dar nu au reușit să dea de ea. Au văzut acum, pe Facebook, că mama lor a decedat în Italia, în urma unei boli cumplite.

Viorica era despărțită de soțul său, iar copii sunt în grija bunicilor din partea tatălui, care se pare că este în închisoare. Tânăra femeie nu are frați, nu are surori și nici părinți. A trăit și a murit singură, iar acum va fi înmormântată de primăria din Ferrara, pentru că cei de acasă nu vor să știe de ea.

Alina Cărăbuș, reprezentanta firmei „Casa Funerară Diaconu”, a luat legătura cu socrii și cumnații Vioricăi, iar aceștia i-au spus că după atâția ani în care nu a dat niciun semn de viață, ani în care copiii au crescut fără niciun sprijin moral sau material de la mama lor, ei nu intenționează să-i repatrieze trupul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Le-am spus că-i ajut să o înmormânteze în țară cu cheltuieli minime, dar mi-au spus că nu-i mai interesează de ea acum, după atâția ani în care ei nu i-a păsat de copii”, ne-a declarat Alina Cărăbuș.

Viorica va fi înmormântată în Italia din mila primăriei orașului Ferrara. „Mă voi ocupa ca să aibă la cap o lumânare, o cruce și un preot, care să-i slujească conform tradiției noastre românești”, ne-a asigurat reprezentanta casei funerare. Măcar atunci Viorica nu va mai fi singură și va pleca din lumea asta care nu i-a dăruit prea multe bucurii, în lumina lumânărilor și sub semnul crucii creștine.