Copiii români din străinătate vor primi cărți în limba română donate de către elevii din București

Proiectul „Te caută o carte, zburând spre tine” este realizat de Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și este proiectul prin care elevii din București donează carți în limba română copiilor români din afara granițelor țării.

Proiectul a debutat la şcolile din sectoarele 1, 2 şi 3, urmând ca în semestrul al II-lea să fie implicate unităţile de învăţământ din celelalte sectoare.

Primii care au dăruit cărţi elevilor din afara României au fost elevii Colegiului Naţional I.L. Caragiale.

Volumele colectate de la școlile din capitală vor fi trimise asociațiilor și parohiilor în care există sau se dorește înființarea de biblioteci românești, colțuri cu carte românească, în baza solicitărilor scrise. Asociaţiile care vor solicita cărţi trebuie să aibă sediu propriu. Donaţia de carte se va face către asociaţii în ordinea solicitărilor şi a fondului de carte existent.

„În fiecare carte se regăsește și o scrisoare adresată celui la care va ajunge volumul. Scrisoarea, scrisă de mână, cuprinde și adresa destinatarului, astfel încât, între elevii din România și micii români din străinătate să se nască un dialog concret bazat pe limbajul scris”, consideră cei care au inițiat proiectul, conform europafm.ro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI