Copiii românilor din Italia ne invită pe 1 martie la expoziția „Mărțișor – Legenda Primăverii”

Pe 1 martie 2019 elevi români de la școlile din Lazio, împreună cu elevi italieni de la Liceul Primo Levi din Roma, vor sărbători Mărțișorul, inclus pe lista UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității în decembrie 2017, se arată într-un comunicat trimis pe adresa redacției noastre de Ambasada României în Italia.

Evenimentul „Mărțișor – Legenda primăverii” este organizat de un grup de profesori de limbă, cultură și civilizație românească în colaborare cu Ambasada României în Italia, Institutul Cultural Român din București, Accademia di Romania in Roma și Institutul Limbii Române și se va desfășura în Galeria de Artă a Accademia di Romania in Roma (Viale delle Belle Arti 110).

Cu această ocazie, în cadrul expoziției de mărțișoare realizate de către copii și profesori implicați în cursul LCCR, vor avea loc ateliere de creație a mărțișorului, ateliere de scriere caligrafică și ateliere de lectură creativă din poveștile lui Ion Creangă. Expoziția va putea fi vizitată vineri, 1 martie 2019, în intervalul orar 18:30 – 19:30.

Copiii și profesorii reuniți la atelierul de mărțișor vor împărtăși cu colegii din alte școli tehnicile folosite în realizarea mărțișorului, îmbinând lucrul cu vizionarea unor momente artistice de teatru, poezie și cântece de primăvară.

Programul Diplomacy Education la care participă Ambasada României în Italia, organizat de Global Action Italy sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe italian, a creat ocazia unui schimb de experiență prin care studenții liceului Primo Levi vor cunoaște povestea șnurului alb și roșu. Prin confecționarea mărțișoarelor din material reciclabil, inițiativa se înscrie pentru al doilea an consecutiv în campania „M’illumino di meno” realizată de Rai Radio 2, de sensibilizare cu privire la utilizarea eficientă a resurselor energetice.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI