Copil de 4 ani din Italia, căzut într-un puț. A înotat 30 de minute în apă rece până a fost salvat

Un copil de 4 ani din localitatea italiană Olbia, situată pe insula Sardinia, împreună cu tatăl său în vârstă de 33 de ani și un prieten de familie, au fost salvați în urma unui incident periculos survenit în după-amiaza zilei de marți, în urma căruia copilul risca să rămână fără viață.

173955591-9b73b4df-f320-4cdc-8627-6ea841a03b8a

Incidentul, informează La Nuova Sardegna, a avut loc în curtea unei case de pe via Donori, unde familia din Olbia era în vizită la niște rude în vârstă.

În timp ce se juca în curte, copilul a ridicat o grilă de fier care proteja un puț și a căzut apoi în acesta pe o distanță de patru metri, până la nivelul apei, care la rândul ei avea trei metri adâncime.

Tatăl copilului și un vecin au încercat să-l salveze, coborându-se în puț cu o frânghie. Eforturile lor au fost zadarnice însă, nereușind să se întoarcă la suprafață, ceea ce a necesitat intervenția salvatorilor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Echipaje ale pompierilor și carabinierilor din localitate, precum și din nucleul radiomobil al Companiei Sanluri, au răspuns rapid la apelul de urgență, reușind să-i salveze în cele din urmă pe cei trei.

Copilul a fost transportat în stare gravă, cu un elicopter de salvare al Areus, la spitalul Brotzu din Cagliari.

Inițial, el a prezentat simptome serioase de hipotermie, cauzate de expunerea îndelungată la apa rece, și o fractură la încheietura mâinii.

Ulterior, starea sa de sănătate s-a îmbunătățit semnificativ, fiind declarat în afara pericolului.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 16:00, iar copilul, considerat un înotător priceput pentru vârsta sa, a reușit să rămână la suprafața apei timp de circa 30 de minute, până la sosirea echipelor de salvare.

Salvarea a fost complicată, primii sosind la fața locului fiind carabinierii din localitate, urmați de un alt echipaj de carabinieri și de pompierii din aceeași localitate.

Cei trei au fost scoși din puț în stare de semi-hipotermie, dar în siguranță, cu copilul având cele mai grave leziuni.

@rotalianul