Un copil de 5 ani i-a scris premierului Conte: „Moș Crăciun are nevoie de o autocertificare specială pentru a putea circula noaptea”

Un copil de 5 ani din localitatea italiană Cesano Maderno (Monza e Brianza), îngrijorat că Moș Crăciun nu va putea aduce cadouri copiilor în acest an din cauza restricțiilor impuse de guvern pe timp de noapte, i-a trimis premierului Conte o scrisoare prin care îl roagă să emită o declarație pe propria răspundere specială pentru Moș.

Tommaso, 5 ani, l-a rugat pe Conte să facă o excepție de la restricțiile pe timp de noapte pentru Moș Crăciun. Sursa foto: MonzaToday.it

Tommaso, numele copilului, visează să devină un elf când va crește mare și să-l ajute pe Moș Crăciun să pregătească toate cadourile pentru copii. De aceea, cu ajutorul părinților, a decis să-i trimită premierului italian scrisoarea de mai jos, relatează publicația locală Monza Today.

„Dragă președinte Conte,

Numele meu este Tommaso Z. Locuiesc în Cesano Maderno (MB), am 5 ani și merg la grădinița Sant’Anna. În familie și la școală respectăm toate regulile și prevederile dumneavoastră. Ne spălăm întotdeauna mânuțele, păstrăm distanța față de alte persoane, iar adulții poartă măști.

Azi dimineață am întrebat-o pe mama câte zile mai sunt până la Crăciun pentru că îmi fac griji pentru Moș Crăciun.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Voiam să vă întreb dacă puteți face o autocertificare specială pentru a-i permite să transporte cadourile tuturor copiilor din lume. Știu că Moș Crăciun este bătrân și este riscant să intre în case, dar el este înțelept și cu siguranță va purta masca pentru a se proteja.

Vă promit că, pe lângă laptele cald și biscuiții, voi pune și dezinfectantul sub brad. Vă doresc spor la muncă și sper că puteți face această excepție doar pentru el.

Aștept răspunsul dumneavoastră pentru putea să-i anunți și pe prietenii mei.

Mulțumesc,

Tommaso”

Giuseppe Conte nu l-a lăsat pe micuțul de 5 ani să se îngrijoreze prea mult și, la numai câteva zile după ce a primit scrisoarea lui, i-a răspuns și l-a asigurat că Moș Crăciun are deja un document internațional care-i va permite să circule liber în noaptea cea sfântă, informează Today.

„Dragă Tommaso, am citit mesajul tău și vreau să te liniștesc. Moș Crăciun m-a asigurat că este deja în posesia unei autocertificări internaționale și poate călători peste tot pentru a distribui cadouri la toți copiii din lume. Fără nicio limită!”, i-a transmis copilului premierul.

„Mi-a confirmat, de asemenea, că folosește mereu masca și păstrează distanța potrivită pentru a se proteja pe el însuși și pe toate pe persoanele pe care le întâlnește. Ideea de a-i lăsa sub brad, pe lângă laptele cald și biscuiți, și dezinfectantul, este foarte bună. O frecție bună îi va permite să-și dezinfecteze foarte bine mâinile și să plece din nou la drum în deplină siguranță”, a mai adăugat Conte.

- Continuarea după publicitate -

Prim-ministrul italian a precizat, totodată, că apreciază faptul că el și prietenii lui respectă toate regulile pentru a-și proteja mama, tatăl, bunicii și persoanele dragi.

„De aceea, te anunț că nu va fi nevoie să mai precizezi în scrisoarea ta către Moș Crăciun că ai fost cuminte: i-am spus eu. I-am povestit că anul acesta în Italia a fost un an foarte dificil și tu, ca și ceilalți copii, ați fost adorabili. Am aflat și că vrei să-i ceri lui Moș Crăciun să facă să dispară coronavirusul. Nu risipi ocazia de a cere un cadou în plus. De dispariția coronavirusului ne vom ocupa noi, adulții, toți împreună. Astfel, tu și colegii tăi veți putea în curând să vă întoarceți să vă jucați în libertate și voie bună, și să vă îmbrățișați cu toții. Lipsiți de griji, ca întotdeauna. O îmbrățișare puternică, Giuseppe Conte”.

O astfel de scrisoare i-a trimis ieri premierului italian și Cristel, o fetiță din Verona de aceeași vârstă cu Tommaso care a fost infectată cu COVID-19 și a trecut cu bine peste această boală.

„Președinte Conte, îmi faci o favoare? Dacă închizi tot, poți să faci în așa fel încât Moș Crăciun, Sfânta Lucia și Befana să-mi poată aduce un cadou? Ne poți face favoarea asta mie și tuturor copiilor buni?”, a scris Cristel.

În urmă cu 20 de zile, Cristel a fost diagnosticată pozitiv la COVID-19 și a fost nevoită să stea în carantină, fără a suferi, din fericire, simptome grave. După cele 14 zile de carantină, un nou test efectuat a produs un rezultat negativ, dar micuța se află încă acasă și nu s-a întors la școală deocamdată, relatează mama ei, Giada Esposito, citată de ziarul L’Arena.

„Cristel este speriată de un nou lockdown. Repetă într-una că se teme că nu își va mai putea vedea prietenii. Și, odată cu apropierea sărbătorilor, fetița se teme că nici măcar Moș Crăciun, Sfânta Lucia și Befana nu se vor putea deplasa pentru a-i aduce cadouri. A înțeles că este Conte cel care decide, așa că a făcut un apel direct la el”, a mai spus mama fetiței.

@rotalianul